Tragedia din Alpi: A MINŢIT că e rudă cu o victimă a tragediei din Alpi pentru a obţine zboruri gratuite

Compania Lufthansa a dat în judecată o femeie care a făcut două călătorii în Franţa, în urma prăbuşitii avionului companiei low-cost Germanwings în Alpii francezi, după ce autorităţile companiei Lufthansa au descoperit că femeia pretinsese că este una unei victime a catastrofei aviatice, pentru a obţine astfel zboruri pe gratis.

10 apr. 2015, 11:56
Tragedia din Alpi: A MINŢIT că e rudă cu o victimă a tragediei din Alpi pentru a obţine zboruri gratuite

Femeia, originară din landul Renania de Nord-Westfalia, din Beverungen, le-a spus autorităţilor companiei Lufthansa, care administra compania Germanwings, că este verişoara uneia dintre victimele tragediei din 24 martie, când cursa low-cost a fot proiectată în stânci de către copilotul Andreas Lubitz. În urma acestei tzragedii, nicio persoană din cele 150 aflate la bord – pasageri şi membri ai echipajului, nu a supravieţuit, informează presa germană.

Publicaţia Halterner Zeitung a dezvăluit că femeia pretinsese că ar fi fost verişoara unuia dintre cei doi profesori care se întorceau, cu 16 dintre elevii lor, de la un schimb de experienţă. Mai mult decât atât, femeia a luat cu ea încă trei persoane în cele două călătorii în Franţa, pe cheltuiala companiei Lufthansa, pentru a vizita locul tragediei. Ca pretinsă rude a uneia dintre victime, ea primit şi consiliere psihologică.

Citeşte şi Angela Merkel: Tragedia din Alpi ia dimensiuni de neimaginat

Autorităţile germane au descoperit însă, în scurt timp, şarlatania, după ce tatăl unuia dintre profesorii care muriseră a denunţat într-un ziar falsa legătură de rudenie a femeii impostoare cu familia lui şi a făcut plângere către autorităţile abilitate. Acum, infractoarea va fi audiată în justiţie.