TRAGEDIA din Apuseni. Cei trei medici răniţi au fost audiaţi de procurori

Cei trei medici care au fost pasageri în avionul prăbuşit lunea trecută în Munţii Apuseni şi care sunt în prezent internaţi la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj au fost audiaţi de procurori.

28 ian. 2014, 17:17
TRAGEDIA din Apuseni. Cei trei medici răniţi au fost audiaţi de procurori

Potrivit informaţiilor furnizate de managementul spitalului, copilotul, care luni a fost supus unei a doua intervenţii chirurgicale, va fi audiat în perioada următoare.

Întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, dacă poate să confirme faptul că cei trei medici au stat de vorbă cu procurorii care investighează cauzele în care s-a produs accidental, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca, Petre Şuşca a răspuns afirmativ. El a precizat că nu a fost de faţă la momentul audierilor şi că nu poate să dea detalii şi nici să spună cât a durat audierea.

„Da. Se confirmă. Au fost audiaţi toţi cei trei medici pacienţi. Nu am fost acolo să văd cât timp au fost audiaţi. Copilotul va fi audiat în perioada următoare”, a spus Şuşca.

Citeşte şi Băsescu a convocat CSAT pe 2 februarie. Tema: accidentul aviatic din Apuseni

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Monica Costin, a spus că toţi pacienţii vor rămâne internaţi la secţia de Terapie Intensivă şi că starea lor de sănătate evoluează în mod favorabil. De asemenea, evoluţia post operatorie a copilotului este bună, scrie Agerpres.

Dosarul este instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Două persoane au decedat şi cinci au fost rănite după ce aeronava în care se aflau, de tip BN 2, a căzut într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. Cele şapte persoane aflate la bordul aeronavei, doi membri ai echipajului şi cinci persoane din echipa medicală, se deplasau la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Epava avionului şi victimele au fost descoperite de către trei săteni din Horea, judeţul Alba.

Citeşte şi Mărturii EMOŢIONANTE. Doctorul Radu Zamfir a povestit momentul în care şi-a revăzut fiica