TRAGEDIA din Apuseni: Cine este copilotul din AVIONUL GROAZEI – VIDEO

TRAGEDIA din Apuseni. A învăţat să zboare de la 15 ani şi s-a aflat în avionul groazei pentru a-i fi alături pilotului Adrian Iovan. El a avut însă noroc. Rănit grav şi aproape de hipotermie, băiatul de 23 de ani, copilot în avionul prăbuşit, a scăpat cu viaţă. Toţi cei care-l cunosc îl laudă pentru inteligenţa sclipitoare de care dădea dovadă, informează România TV.

23 ian. 2014, 11:32
TRAGEDIA din Apuseni: Cine este copilotul din AVIONUL GROAZEI – VIDEO

TRAGEDIA din Apuseni. Răzvan Petrescu era eminent în toate, de la şcoală la pilotaj. Pe parcursul celor patru ani de liceu a dovedit că ştie să îmbine cartea cu pasiunea. A terminat şcoala cu o medie de peste nouă, iar în paralel a urmat şi cursurile de zbor.

„Aşa o veste ne-a luat prin surprindre pe toţi. Mă rog la Dumnezeu pentru sănătatea lui. Dacă a fost pe postul acela, de copilot, înseamnă că a avut încredere. A fost un copil extraordinar”, a spus Iulia Mielcescu, profesoara de contabilitate.

Răzvan Petrescu a crescut de mic printre avioane şi a vrut să urmeze pasiunea tatălui care este instructor de pilotaj. Brevetul de zbor l-a obţinut încă din liceu. Apoi a urmat Şcoala Supe­ri­oa­ră de Aviaţie Civilă, unde acum este pilot instructor.

„E un luptător, e tânăr, i-a plăcut aviaţia, de la 15 ani a început să zboare. Asta i-a plăcut, asta face. Şi va face în continuare, sunt convins de treaba asta. Niciunul nu s-a oprit din zburat. Dimpotrivă, probleme el îşi face dacă va mai putea zbura. I-am spus că s-a născut a doua oară, din aşa accidente nu scapă nimeni. Şi eu sunt tot pilot şi stiu ce înseamnă”, a spus tatăl băiatului.

Tânărul este internat în spitalul din Cluj unde a fost supus mai multor operaţii din cauza fracturilor suferite. Medicii spun că este în stare stabilă.

Citeşte şi ACCIDENT AVIATIC Apuseni: Epava avionului, preluată de anchetatori pentru a fi examinată FOTO