TRAGEDIA din Apuseni. Discuţie HALUCINANTĂ între turnul din Oradea şi ISU: „A căzut? Vai, ce naşpa!”

TRAGEDIA din Apuseni. La câteva zile de la tragicul accident aviatic din Apuseni, ies la iveală detalii incredibile. Conform unor documente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Oradea a anunţat că a localizat aeronava prăbuşită la ora 16.02, mai precis la un sfert de oră de la impactul cu solul.

24 ian. 2014, 07:58
TRAGEDIA din Apuseni. Discuţie HALUCINANTĂ între turnul din Oradea şi ISU: „A căzut? Vai, ce naşpa!”

TRAGEDIA din Apuseni. Luni, la ora 16.35, aeronava care îi transporta pe medici trebuia să aterizeze la Oradea. Dispăruse însă de pe radar pentru că pilotul a ales să zboare la vedere, adică la o altitudine mai mică pentru a-şi degivra aeronava. La ora 16.02 minute s-a dat alarma, scrie TVR.ro.

Un dialog între turnul de control din Oradea și ISU scoate la iveală detalii de necrezut. Se pare că nici măcar nu se știa că un avion a aterizat forțat.

EXE TWR ORADEA – Alo?

ISU – Turnu sunteţi?

EXE TWR ORADEA – Da, da

ISU – Bună ziua, Generalul Bas, Sef ISU Crişana. Alo?

ISU – … Ce puteţi să-mi spuneţi despre cursa asta cu sanitaru asta?

Citeşte şi Zi neagră după tragedia aviatică din Apuseni. Adrian Iovan este înmormântat astăzi la Cimitirul Belu Catolic

EXE TWR ORADEA – Momentan nimic. Ruta am înţeles că-l aude cu întrerupere, nu se aude cu noi, nu-i dăm frecvenţa şi nici pe radar nu-l vedem

ISU – Şi nu ştim în ce zonă îi acum?

EXE TWR ORADEA – Deci ultima oară a fost la vreo 60 de kilometri de intrare cu noi în zonă

ISU – Asta ce înseamnă?

EXE TWR ORADEA – În exteriorul zonei, în sud est faţă de Oradea, deci teoretic ar trebui să-mi intre cam în 10-15 minute, ar trebui să fie cu mine în fonie, să încerce să mă contacteze

ISU – Da nu-i căzut?

EXE TWR ORADEA – Nu credem că-i căzut, noi credem că nu are aboslut nimic, din câte ştim noi e ok.

Avionul însă căzuse. La 16.01 copilotul Răzvan Petrescu l-a sunat pe tatăl său şi i-a spus că au aterizat forţat între Peştera Scărişoara şi localitatea Beliş. Aceleaşi locaţii au fost precizate de medicul Zamfir şi atunci când a sunat la 112. La ora ora 16.04 se reia discuţia dintre turnul de control din Oradea şi Inspectaratul pentru situaţii de urgenţă Oradea.

APEL 16:04:36

EXE TWR ORADEA – Oradea, alo!

ISU – E căzut!

EXE TWR ORADEA – E căzut?

ISU – Am primit acum informaţia de la Inspectorul General, e căzut undeva între Câmpeni şi Abrud

EXE TWR ORADEA – Am înţeles. Vai ce naşpa! Ok

ISU – În judeţul Alba

EXE TWR ORADEA -……6

ISU – Să vedem dacă se impune procedural să vedem cu căutarea

EXE TWR ORADEA – Ok!

După ce au fost stabilite detaliile legate de locul accidentului, ROMATSA nu a declanşat procedurile de căutare. ISU însă a anunţat pe parcusul următoarelor minute trei locaţii diferite: sud de Fântânele şi localitatea Beliş.

Controlorii de trafic au cerut aeronavelor civile care treceau prin zonă să coboare în altitudine ca să recepţioneze eventual semnalul transmiţătorului de locaţie aflat pe avionul prăbuşit.

O echipă de control din Ministerul Transporturilor a început vineri verificările la Romatsa pentru a afla de ce a reacţionat atât de târziu şi de prost acestă instituţie în cazul accidentului de avion produs luni în Munţii Apuseni.

Adrian Iovan este înmormântat vineri, în Capitală. După ce joi, Aurelia Ion a fost condusă pe ultimul drum cu o durere nemărginită, vineri apropiaţii îi spun adio pilotului Adrian Iovan.

Citeşte şi Colegiul Medicilor cere preşedintelui Băsescu decorarea medicilor ce au supravieţuit accidentului din Apuseni