Tragedia din Apuseni: Mai multe persoane de la Centrul de Operaţii Aeriene al MApN, audiate

Procurorii militari au audiat, în perioada 24 martie - 4 aprilie, în calitate de martori, mai multe persoane din cadrul Centrului de Operaţii Aeriene al Ministerului Apărării Naţionale şi al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, în dosarul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

08 apr. 2014, 16:03
Tragedia din Apuseni: Mai multe persoane de la Centrul de Operaţii Aeriene al MApN, audiate

Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis marţi AGERPRES, procurorii au analizat înregistrările video obţinute de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, privitoare la momentele anterioare decolării, iar de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov s-au primit şi analizat normele interne şi procedurile referitoare la desfăşurarea activităţilor de prelevare şi transplant de organe.

În interesul soluţionării cauzei au mai fost solicitate de la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Elias, Spitalul Sfânta Maria şi Spitalul Beiuş documentele privind raporturile juridice de muncă dintre aceste instituţii şi membrii echipei medicale, iar de la Agenţia Naţională de Transplant au fost solicitate normele interne şi procedurile referitoare la desfăşurarea activităţilor de prelevare şi transplant de organe.

Citeşte şi Sfâşietor! Care este cel mai mare regret al fratelui Aurei Ion

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten – Norman Islander (BN 2) cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul şi o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias. Medicii erau transportaţi la Oradea, unde urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion – o tânără, ofiţer-student – şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic.

Deocamdată, procurorii nu au pus sub acuzare vreo persoană, fiind începută urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Citeşte şi Gest emoţionant în memoria lui Adrian Iovan