Tragedia din Italia: Echipele de salvare au recuperat toate victimele avalanşei. Sunt 29 de morţi şi 11 supravieţuitori

Echipele de salvare italiene care au participat la operaţiunile de recuperare a turiştilor prinşi sub ruine, după ce o avalanşă a distrus un hotel de patru stele din Farindola, au anunţat că au recuperat 29 morţi. De asemenea, salvatorii au anunţat că sunt 11 supravieţuitori.

26 ian. 2017, 07:35
Tragedia din Italia: Echipele de salvare au recuperat toate victimele avalanşei. Sunt 29 de morţi şi 11 supravieţuitori

Echipele de salvare au căutat sub ruinele hotelului Rigopiano, din provincia Pescara, orice urme de viaţă. Bilanţul final al victimelor anunţat oficial de către autorităţile italiene este de 29 de morţi şi 11 supravieţuitori.

Hotelul de 4 stele a fost devastat de o avalanşă în seara de 18 ianuarie, după producerea mai multor seisme în regiune. 120.000 de tone de zăpadă au căzut peste hotel cu o viteză de aproximativ 100 km pe oră.

Citeşte şi Directorul hotelului luat de avalanşă în Italia a alertat autorităţile înainte de producerea dezastrului

În urma necropsiei făcute victimelor, specialiştii au ajuns la concluzia că decesul victimelor avalanţei a fost cauzat de frig, asfixiere şi traumatisme fizice survenite din cauza prăbuşirii imobilului.

Anchetatorii, la rândul lor, se concentreze în special asupra lipsei unei reacţii rapide în urma dezastrului, când din hotel au fost semnale de ajutor, precum şi circumstanţele în care utilajele de deszăpezire au întârziat atât de mult după producerea avalanşei şi nu în ultimul rând, pe o posibilă eroare umană.