Tragedia din Nepal: Alunecările de teren au făcut 35 de morţi şi 18 dispăruţi

Treizeci și cinci de persoane și-au pierdut viața și alte 18 sunt date dispărute până prezent după alunecările de teren survenite joi în nord-estul Nepalului, a indicat poliția, precizând că operațiunile de salvare sunt împiedicate de condițiile meteo nefavorabile, relatează vineri agenția DPA, citată de Agerpes. 

12 iun. 2015, 13:53
Tragedia din Nepal: Alunecările de teren au făcut 35 de morţi şi 18 dispăruţi

Potrivit Ministerului nepalez de Interne, alunecările de teren din districtul Taplejung au cuprins șase sate, afectând 200 de persoane. Un elicopter trimis de armata nepaleză pentru a ajuta la operațiunile de salvare nu a putut ateriza din cauza vremii nefavorabile, dar soldații sosiți pe cale terestră au salvat șase persoane.

Autoritățile au indicat că alunecările de teren au izolat unele sate, blocând accesul la ele. Ploile au înrăutățit situația joi, sporind nivelul apelor râurilor. Autoritățile au emis alerte pentru localnici pentru a se deplasa în zone mai înalte, potrivit Agerpres.

Citeşte şi O nouă TRAGEDIE în Nepal: Alunecări de teren soldate cu cel puţin 27 de morţi

Alunecările de teren au fost provocate de ploile musonice abundente survenite miercuri pe un teren și așa destabilizat de cutremurele din aprilie și mai.

DPA amintește că peste 8.700 de persoane au murit în Nepal ca urmare a unui cutremur de 7,8 grade survenit pe 25 aprilie și care a fost urmat de numeroase replici, inclusiv una de 7,3 grade pe 12 mai.