Tragedia din New York: Cel puţin 4 MORŢI şi 63 de răniţi după prăbuşirea a două clădiri

Cel puţin patru persoane au murit şi 63 au fost rănite, după ce două clădiri s-au prăbuşit, miercuri dimineaţă, la New York, în urma unei deflagraţii provocate de o scurgere de gaze.

RomaniaTV.net
13 mart. 2014, 09:37
Tragedia din New York: Cel puţin 4 MORŢI şi 63 de răniţi după prăbuşirea a două clădiri

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 63 au fost rănite, după ce două clădiri s-au prăbuşit miercuri dimineaţă la New York în urma unei explozii provocate de o scurgere de gaze, relatează AFP.  

A treia persoană decedată a fost descoperită miercuri seară sub dărâmături, şi imediat după aceea, mai multe posturi de televiziune americane, între care şi CNN, anunţau că a fost găsită încă o persoană decedată. 63 de persoane au fost rănite şi au fost transportate la spital pentru a li se acorda îngrijiri medicale.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a vorbit despre o „tragedie teribilă” şi a promis că echipele de salvare „fac toate eforturile pentru a găsi toate persoanele dispărute” în urma tragediei. Explozia a avut loc la ora locală 9.30 (15.30, ora României).

Primarul a ţinut să precizeze că „singurul semn privind riscul unei explozii a fost semnalat cu 15 minute înainte de incident”, când furnizorul local, Con Edison, a fost anunţat în legătură cu o scurgere de gaze, primind miercuri dimineaţă un telefon de la locatarii uneia dintre cele două clădiri, care au reclamat o scurgere de gaze.

În cele două clădiri, prăbuşite se aflau 15 apartamente, într-un cartier locuit în majoritate de hispanici, East Harlem, la nord de Manhattan. Este primul accident de acest fel în New York, după ce Bill de Blasio a fost ales Primarul metropolei cu peste 8 milioane de locuitori.