Tragedia weekend-ului, un elicopter militar s-a prăbuşit în munţi. Au murit toate cele şapte persoane aflate la bord

Un elicopter militar care aparţinea Forţelor Armate Filipineze s-a prăbuşit într-o zonă montană, greu accesibilă, din Insula Mindanao.

17 ian. 2021, 21:24
Tragedia weekend-ului, un elicopter militar s-a prăbuşit în munţi. Au murit toate cele şapte persoane aflate la bord

Un elicopter militar utilitar Bell al Forțelor Aeriene Filipineze (PAF) s-a prăbușit pe o plantaţie de orez din apropierea orașului Malaybalay, provincia Bukidnon, toate cele șapte persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa, după cum relatează Inquirer.

Generalul maior Andres Centino, comandantul Diviziei a 4-a de Infanterie a Armatei, a declarat că elicopterul Bell UH-1H „Huey”, cu numărul indicativ 517, era unul dintre cele două elicoptere aflate în misiunea de aprovizionare a unei unităţi a Brigăzii 403 Infanterie, staționată într-o bază montană din localitatea Impasugong, aflată la 64 de kilometri de Malaybalay.

Citeşte şi Doi părinţi decedaţi şi trei copii răniţi grav, după ce un elicopter s-a prăbuşit pe o plajă din Noua Zeelandă

Cele două elicoptere efectuaseră deja două drumuri către Impasugong și au decolat de la baza lor din Malaybalay pentru o a treia cursă, când pilotul elicopterului din spate a văzut fum venind de la elicopterul din faţă, în timp ce treceau peste Barangay Busdi. Pilotul elicopterului de înaintare, identificat de sursele din anchetă ca fiind locotenent colonelul Arnie Arroyo – foto sus, secondat de copilotul locotenent Caabay, a informat prin radio că se va întoarce la bază, dar când să efectueze manevra de întoarcere „primul elicopter militar s-a prăbuşit în bot”, a spus Centino. „Pilotul s-a asigurat că nu se va prăbuşi peste un grup de case şi de aceea a ajuns în plantaţia de orez”, a adăugat el.

Patru dintre cei aflați la bord erau membri ai personalului PAF, în timp ce trei erau membri ai armatei din baza de la Malaybalay.