Tragedia zilei de luni! A murit un mare artist. Mulţi oameni îi datorează totul

Un nume mare din lumea artei a decedat subit. Multe persoane îi datorează totul atunci când vine vorba de cariera lor. Şocant despre cine este vorba.

01 iul. 2019, 11:59
Tragedia zilei de luni! A murit un mare artist. Mulţi oameni îi datorează totul

Cunoscutul caricaturist de origine argentiană, Guillermo Mordillo, a decedat la vârsta de 86 de ani în timp ce se afla pe insula spaniolă Mallorca, potrivit reprezentanților artistului. Aceștia au făcut anunțul trist.

Tragedie fără margini! Mama a patru copii găsită moartă într-o maşină în flăcări! Ce au descoperit poliţiştii 

„Confirmăm cu tristeţe că M. Mordillo a decedat în noaptea de 29 spre 30 iunie’, a indicat pentru AFP un purtător de cuvânt al companiei Rubinstein, cu sediul în Olanda, care deţine drepturile de autor ale operei ilustratorului. Ilustraţiile sale erau pline de un umor negru la care artistul se referea ca la ”tandreţea fricii”.

Această caracteristică este ilustrată de unul dintre desenele cele mai distribuite pe reţelele de socializare după aflarea veştii morţii ilustratorului, reprezentând un bărbat arestat de poliţişti în timp ce îşi picta acoperişul locuinţei, situate într-un cartier de case identice şi lipsite de culoare, cu valuri mari în culoarea roz.

Doliu naţional, a murit simbol al României. A avut o viaţă de film 

Guillermo Mordillo s-a stabilit în Franța, apoi a cucerit lumea cu ilustrațiile sale

„Oamenii mă întreabă uneori de unde îmi vin ideile. Lucrurile sunt clare pentru mine: ideile sunt asemenea fluturilor, au o existenţă efemeră, iar eu încerc să le prind”, a povestit el, cu ocazia unui interviu acordat în 2011.

Mordillo s-a născut la Buenos Aires, Argentina, în 1932, în acelaşi an cu compatriotul său Quino şi cu ilustratorul francez Sempe, cu care a fost comparat deseori.

Începând cu anul 1963, artistul s-a stabilit la Paris, iar ilustrațiile sale au început să fie publicate în celebrele reviste Lui, Paris-Match, Marie-Claire sau Pif Gadget. Apoi, Mordillo început să cunoască succesul și în Spania. Ceremonia de înmormântare urmează să se desfăşoare joi în Mallorca, potrivit Art Petrus, relatează Agerpres.