Tragedie. 7 morți după ce au băut dezinfectant de mâini

Șapte persoane rămase fără băutură la o petrecere au murit în Rusia după ce au băut dezinfectant pentru mâini, folosit pentru combaterea contaminării cu COVID 19.

23 nov. 2020, 08:16
Tragedie. 7 morți după ce au băut dezinfectant de mâini
Tragedie în Rusia

Tragedie în Rusia. Șapte persoane rămase fără băutură la o petrecere au murit în Rusia după ce au băut dezinfectant pentru mâini. The Sun scrie că nouă persoane au rămas fără băutură la o petrecere organizată în Tomtor, în estul Rusiei. Petrecăreții au băut dezinfectant pentru mâini, iar șapte dintre ei au murit și doi sunt în comă.

Primele trei victime au fost o femeie de 41 de ani și doi bărbați în vârstă de 27 și 59 de ani. Alți trei bărbați au murit vineri, iar altul sâmbătă.

„Se crede că toate persoanele au băut un dezinfectant pentru mâini care conține metanol”, au spus oficialii din domeniul sănătății.

Tragedie şi în Mexic.  Cazul vine după ce trei persoane au murit și alta a orbit, după ce au băut dezinfectant pentru mâini, în statul american New Mexico. Autoritățile spuneau la vremea respectivă că victimele au băut dezinfectant de mâini care conținea metanol, cazurile fiind legate de alcoolism.

Tatăl şi fratele lui Hamude de la Puterea Dragostei, arestaţi pentru omor calificat după ce au contrafăcut spirt şi 17 oameni au murit

Președintele SUA, Donald Trump, a fost criticat de comunitatea medicală, după ce a sugerat într-o conferinţă de presă să se facă cercetări pentru a stabili dacă coronavirusul ar putea fi tratat prin injectarea de dezinfectant în organism. Liderul de la Casa Albă a mai propus iradierea corpurilor pacienților cu lumină UV, idee respinsă categoric de medici și încă netestată de nimeni, slava cerului.

Tragedie şi în Iran. aproape 300 de persoane au decedat de la metanol

Ideea că dezinfectanții, în special cei pe bază de methanol, ar ucide virusul a făcut și mai multe victime anul acesta în Iran unde mass-media iraniană a relatat că aproape 300 de persoane au decedat și peste 1000 de persoane s-au îmbolnăvit până acum prin ingestia de metanol. Remediile false s-au răspândit pe rețelele de socializare din Iran, iar oamenii din disperare, au încercat să scape de virus prin orice mijloace. Una dintre ”rețete” includea consumul de metanol care provoacă comă și deces. Alcoolul metilic odată ajuns în cantități mari în interiorul organismului uman devine toxic, acționând prin întreruperea aportului de oxigen la nivelul țesuturilor.

Medicii avertizează că expunerea la cantități semnificative de metanol poate provoca amețeală, stare de vomă, dureri de cap, vedere încețoșată, pierderea permanentă a vederii, convulsii, comă, leziuni permanente ale sistemului nervos și în unele cazuri chiar moartea.