ACCIDENT AVIATIC. Ce le-a spus Adrian Iovan celor de la Romatsa înainte de tragedie

Adrian Iovan a murit. Pilotul a avut ultima convorbire cu cei de la Romatsa după ce a trecut de Sibiu, când a anunţat că va coborî la o altitudine de 2.100 de metri, mai mică decât cea normală, pentru că nu vedea nimic din cauza ceţii, a declarat luni, preşedintele Romatsa, Aleodor Frâncu.

20 ian. 2014, 21:36
ACCIDENT AVIATIC. Ce le-a spus Adrian Iovan celor de la Romatsa înainte de tragedie

ADRIAN IOVAN A MURIT. Directorul Romatsa, Aleodor Frâncu, a precizat că aeronova condusă de Adrian Iovan a plecat în scop umanitar, pilotul având ultima convorbire cu ei după ce a depăşit zona Sibiului, potrivit Mediafax. Pilotul Adrian Iovan ar fi anunţat atunci că va coborî la 2.100 de metri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, explicând că nu vede nimic din cauza ceţii.

A coborât pentru a vedea spaţiul. În acel moment, s-a pierdut legătura cu el. De la început, s-a ştiut că sunt condiţii meteo nefavorabile, dar au plecat în această cursă umanitară. Şi faptul că a reuşit să coboare aeronava într-o zonă extrem de dificilă din punct de vedere al reliefului şi al condiţiilor meteorologice este un succes al pilotului„, a declarat preşedintele Romatsa.

Vezi şi: PRIMELE IMAGINI din zona tragediei aviatice din Munţii Apuseni

Frâncu a mai spus că echipa medicală era aşteptată să ajungă la Oradea în jurul orei 16.00 şi a precizat că nu exclude ca la aparatul de zbor să fi apărut probleme tehnice.

Un localnic dintre cei care au luat parte la operaţiunea de salvare după accidentul aviatic din Munţii Apuseni a declarat într-o intervenţie la România TVpilotul Adrian Iovan a murit.

CITEŞTE ŞI: Prima reacţie a Romaniţei Iovan când a aflat de accidentul aviatic al fostului soţ