Tragedie aviatică în Marea Mediterană. Un avion F35 s-a prăbuşit din motive necunoscute

Un avion de ultimă generaţie F35 ce aparţine Forţelor Aeriene Regale Britanice s-a prăbuşit în Marea Britanie, în timpul unui zbor de rutină pe care l-a efectuat miercuri. Pilotul a reuşit să se catapulteze la timp, însă aparatul de zbor de 100 de milioane de lire sterline a ajuns pe fundul mării.

18 nov. 2021, 09:21
Tragedie aviatică în Marea Mediterană. Un avion F35 s-a prăbuşit din motive necunoscute

Tragedie aviatică în Marea Mediterană, după ce un avion F35 s-a prăbuşit. Deocamdată, nu există informaţii care să ateste dacă ar fi vorba despre o acţiune ostilă. O investigaţie a fost demarată pentru a se stabili dacă a fost vorba despre o defecţiune a avionului sau despre o eroare umană.

Tragedie aviatică în Marea Mediterană. Un avion F35 s-a prăbuşit din motive necunoscute

Considerat un aparat de zbor de ultimă generaţie, avionul RAF F35 nu a fost încă recuperat din mare. Aeronava are o valoare de aproape 100 de milioane de lire sterline, precizează postul Sky News, citat de Digi24.

Oficialii Ministerului britanic al Apărării au precizat că „un pilot de F35 britanic, care decolase de pe portavionul HMS Queen Elizabeth, s-a catapultat în timpul unui zbor de rutină deasupra Mediteranei, în această dimineață”.

HMS Queen Elizabeth este portavionul navă-amiral al flotei britanice și este pentru prima dată când are loc un astfel de incident în legătură cu ea. Pe portavion se mai află opt alte F35 britanice și 10 americane.

„Pilotul a fost salvat și a revenit, în siguranță pe navă, iar o investigație a fost pornită, nu putem comenta la acest moment”.

La începutul lunii noiembrie, un avion s-a prăbuşit în Rusia, în regiunea Irkutsk, lângă satul Pivovarikha. Cele şapte persoane aflate la bord au murit. Avionul a luat foc la aterizarea pe un aeroport din Siberia, au anunţat autorităţile ruse, conform AFP.

Citeşte şi: Avion prăbuşit în Rusia. Toţi pasagerii aflaţi la bord au murit VIDEO

În urmă cu aproape o lună, un avion care transporta 21 de persoane s-a prăbuşit la decolare în apropiere de Houston, în Texas, toţi pasagerii şi echipajul reuşind să iasă din avion înainte ca acesta să ia foc, au anunţat pompierii şi autorităţile locale.

Avionul, un bimotor McDonnell Douglas care decolase cu destinaţia Boston, a luat foc şi a fost distrus aproape complet de incendiu, potrivit unor imagini impresionante difuzate de serviciile de salvare.

”Toate persoanele de la bordul avionului, cei 18 pasageri şi cei trei membri ai echipajului, au supravieţuit”, a declarat, într-o conferinţă de presă, sergentul Stephen Woodard de la Departamentul de Siguranţă Publică din Texas, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Miracol în SUA: un avion cu 21 de persoane la bord s-a prăbuşit în Texas, dar toţi pasagerii şi echipajul sunt în viaţă VIDEO