Tragedie aviatică. Primele imagini cu epava, sunt 68 de morţi şi 4 dispăruţi din totalul de 72 de pasageri

Salvatorii au întrerupt căutările celor patru persoane dispărute, după lăsarea întunericului. Căutările aub fost reluate luni.

15 ian. 2023, 23:32

Tragedie aviatică update.

Speranţele găsirii unor supravieţuitori după tragedia aviatică de duminică, din Nepal, sunt din ce în ce mai mici. Căutările, întrerupte duminică după lăsarea întunericului, s-au reluat luni, relatează bbc.com.

“Este puţin probabil să existe vreun supravieţuitor”, a declarat Tek Prasad Rai, purtător de cuvânt al poliţiei

Tragedie aviatică. Cel puţin 68 de persoane au murit după ce un avion cu 72 de oameni la bord s-a prăbuşit, duminică, lângă aeroportul Pokhara din centrul Nepalului. Era un zbor de doar 27 de minute, de la Kathmandu la Pokhara, relatează AP.

Tragedie aviatică de proporții! Un avion cu 72 de oameni s-a prăbușit, iar printre morți sunt și copii VIDEO

Cel puţin un martor afirmă că a auzit oameni cerând ajutor de sub dărâmături. Salvatorii au întrerupt căutările celor patru persoane dispărute, după lăsarea întunericului. Căutările se vor relua luni.

”Treizeci şi unu (de corpuri) au fost transportate la spitale”, a declarat ofiţerul de poliţie AK Chhetri. El a adăugat că alte 36 de corpuri fără viaţă au fost găsite la locul prăbuşirii avionului.

Bishnu Tiwari, localnic care s-a grăbit să ajungă la locul prăbuşirii avionului după producerea tragediei, pentru a ajuta la căutări, a declarat că eforturile salvatorilor au fost îngreunate de fumul gros şi de flăcări.

Avion prăbuşit într-o zonă locuită. Din păcate, nu există supravieţuitori. Primele imagini de la la locul tragediei VIDEO

“Flăcările erau atât de puternice încât nu ne puteam apropia de avion. Am auzit un bărbat ţipând să fie ajutat, dar din cauza flăcărilor şi fumului nu l-am putut ajuta”, a explicat Tiwari.

Tragedie aviatică, imagini cu epava:

Cauza accidentului încă nu a fost stabilită. Un martor spune că a văzut avionul învârtindu-se rapid în aer după care s-a prăbuşit.

În avionul companiei Yeti Airlines prăbuşit duminică se aflau 68 de pasageri şi patru membri ai echipajului. Avionul efectua un zbor între Kathmandu şi oraşul Pokhara, aflat la circa 200 de kilometri nord-vest de capitala nepaleză.

Conform website-ului FlightRadar24, avionul era în funcţiune de 15 ani. Avionul ATR72 este un bimotor cu propulsie turbo, produs de un joint venture între Airbus şi compania italiană Leonardo.

Potrivit website-ului companiei Yeti Airlines, aceasta are o flotă de şase avioane ATR72-500.

Accidentele aeriene sunt relativ frecvente în Nepal, ţară unde se află opt dintre cele mai înalte 14 vârfuri muntoase din lume, inclusiv Everest, şi unde condiţiile meteorologice se pot schimba brusc.