Tragedie aviatică de proporții! Un avion cu 72 de oameni s-a prăbușit, iar printre morți sunt și copii VIDEO

Tragedie aviatică în Nepal! Un avion cu 72 de persoane la bord s-a prăbușit! Cel puțin 40 de oameni şi-au pierdut viaţa duminică. Aeronava s-a prăbușit între vechiul aeroport și Aeroportul Internațional Pokhara.

15 ian. 2023, 10:49

Cel puţin 40 de persoane şi-au pierdut viaţa duminică din cauza prăbuşirii unui avion de pasageri al companiei Yeti Airlines în oraşul Pokhara, aflat la circa 200 de kilometri nord-vest de capitala nepaleză Kathmandu, a anunţat Autoritatea nepaleză pentru aviaţie civilă, transmit Reuters, DPA şi AFP.

Avionul decolase din capitala Kathmandu, cu destinaţia Pokhara, care se află la circa 200 de kilometri nord-vest de capitala nepaleză.

Se pare că aeronava s-a prăbuşit între vechiul şi noul aeroport din oraşul Pokhara, conform Agerpres.

Citiți și: Avion prăbuşit în Rusia, primele imagini de la operaţiunea de căutare a epavei

Imagini cu momentul în care un avion se prăbușește în Nepal

Aparatul de zbor a fost filmat cu puțin timp înainte de a se prăbuși. În imagini se poate observa cum avionul se răsucește în aer, iar apoi se aude o bubuitură.

”Operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare”, a declarat Jagannath Niroula, purtător de cuvânt al Autorităţii nepaleze pentru aviaţie civilă.

Cotidianul local Kathmandu Post a relatat că în avion, un model ATR-72 care aparţinea companiei Yeti Airlines, se aflau 68 de pasageri şi patru membri ai echipajului.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al companiei aeriene Yeti Airlines, Sudarshan Bartaula, care a precizat că printre pasageri se aflau zece cetăţeni străini.

Conform website-ului FlightRadar24, avionul era în funcţiune de 15 ani. Avionul ATR72 este un bimotor cu propulsie turbo, produs de un joint venture între Airbus şi compania italiană Leonardo. Potrivit website-ului companiei Yeti Airlines, aceasta are o flotă de şase avioane ATR72-500.

Premierul nepalez Pushpa Kamal Dahal a convocat o reuniune de urgenţă a cabinetului său după acest incident aviatic.

Accidentele aeriene sunt relativ frecvente în Nepal, ţară unde se află opt dintre cei mai înalţi 14 munţi din lume, inclusiv Everest, şi unde condiţiile meteorologice se pot schimba brusc.

La bordul aeronavei se aflau în total 68 de pasageri și patru membri ai echipajului. Dintre pasageri, 10 erau străini, iar doi erau bebeluși.

Citiți și: O nouă tragedie aeriană îndoliază întreaga ţară! Avion prăbușit pe plajă: nu există supraviețuitori