Tragedie după ploile recente: sunt cel puţin 53 de morţi

Autorităţile din Myanmar au revizuit luni la 53 numărul morţilor în alunecarea de teren produsă de ploile musonice, care a îngropat în urmă cu trei zile o localitate din sud-estul ţării, au anunţat luni echipele de salvare care continuă să caute supravieţuitori.

12 aug. 2019, 14:11
Tragedie după ploile recente: sunt cel puţin 53 de morţi

Autorităţile din Myanmar au revizuit luni la 53 numărul morţilor în alunecarea de teren produsă de ploile musonice, care a îngropat în urmă cu trei zile o localitate din sud-estul ţării, au anunţat luni echipele de salvare care continuă să caute supravieţuitori, relatează EFE.

Căutările victimelor au fost îngreunate duminică de ploile torenţiale care afectează de o săptămână regiunea şi care au determinat şi desprinderea unei porţiuni din deal transformată într-o mare de noroi care a acoperit aproape 25 de case din localitatea Paung, din statul Mon.

Citeşte şi India. Inundaţiile musonice şi alunecările de teren au lăsat în urmă 190 de morţi

Echipele de salvare şi efective de militari continuă căutările ajutaţi de excavatoare şi au putut ajunge la două sate rămase izolate unde au împărţit apă, mâncare şi produse de primă necesitate.

Potrivit mărturiilor unor supravieţuitori făcute EFE, aproximativ 100 de persoane ar putea să fi fost înghiţite de noroi, deşi autorităţile nu au furnizat o cifră oficială cu privire la cei dispăruţi.

Alunecarea de teren a fost provocată de ploile intense care s-au abătut de mai multe zile deasupra regiunii şi care au obligat aproximativ 38.000 de persoane să-şi abandoneze temporar locuinţele, potrivit ultimelor cifre ale ONU.


loading...
Partenerii noștri