Tragedie feroviară cu cel puţin 60 de morţi. Un tren care urca o pantă s-a prăbuşit într-o râpă

Cel puţin 60 de persoane au murit în Republica Democrată Congo după ce un tren de marfă a deraiat, a anunţat sâmbătă un administrator local.

12 mart. 2022, 16:55
Tragedie feroviară cu cel puţin 60 de morţi. Un tren care urca o pantă s-a prăbuşit într-o râpă

Accidentul a avut loc vineri, când respectivul tren, care se deplasa între satele Kitenta şi Buyofwe din provincia Lualaba, a deraiat în timp ce urca o pantă şi s-a prăbuşit într-o râpă.

„Şapte din cele zece vagoane s-au prăbuşit în râpă”, a declarat Clémentine Lutanda, administratorul local, pentru dpa, precizând că există încă trupuri prinse sub dărâmături.

Citeşte şi Război în Ucraina: tren cu civili deraiat lângă Kiev. Proteste la Melitopol şi Herson în faţa trupelor ruseşti VIDEO

Potrivit administratorului teritoriului Lubudi, această evaluare este încă provizorie. Acesta spune că şapte cadavre au fost recuperate de familii, dar alte 53 sunt încă la locul tragediei. Mulți răniți au fost duși la spitalul Cimenkat, din Lubudi. Printre ei, un bebeluș sub doi ani ai cărui părinți au murit în acest accident.

Alte surse au prezentat bilanțul ca fiind de câteva sute de morți, dar ştirea nu este confirmată încă, transmite Radio Okapi.

Citeşte şi Accident grav în Brăila. TIR lovit în plin de un tren cu pasageri. Camionul a fost aruncat într-o casă FOTO

Acest tren de marfă venea de la Mueneditu la Lubumbashi. Avea la bord mai mulți pasageri pe care autorităţile îi califică în mod regulat drept călători clandestini, deoarece nu erau autorizați să urce la acest tren destinat transportului de mărfuri. Potrivit unor surse locale, accidentul a avut loc în jurul orei 23.00 între stațiile Kintenta și Buyofwe, la aproximativ zece kilometri de centrul Lubudi.