Tragedie feroviară: Patru persoane, inclusiv copii, au murit la trecerea la nivel cu calea ferată

Accidentul fatal s-a produs la nivelul cu trecerea de cale ferată din Avenay-Val-d’Or, în Marne. Un TER şi o maşină s-au ciocnit, luni dimineaţă. O femeie şi trei ocupanţi ai vehiculului, inclusiv copii au murit în urma acestui accident, potrivit autorităţilor locale. 

15 iul. 2019, 19:52
Tragedie feroviară: Patru persoane, inclusiv copii, au murit la trecerea la nivel cu calea ferată

Deocamdată, nu se ştie care este motivul pentru care maşina condusă de femeie s-a angajat să traverseze calea ferată în momentul în care toate semnalele de avertizare interziceau trecerea peste calea ferată în acel moment
a declarat un responsabil feroviar, Matthieu Bourrette, într-o conferinţă de presă.

Bourrette a a precizat că patru pasageri din maşina condusă de femeie au murit „pe loc” în urma coliziunii tren-maşină. Tragedia s-a produs în jurul orei 10:00 dimineaţa.

Când s-a produs tragedia, conductorul trenului rula cu o viteză de 118 kilometri pe oră, pe o porţiune pe care viteza este de 120 km pe oră.

Cu toate acestea, tragedia s-a produs din cauza femeii care conducea maşina şi care a ignorat semnalele de avertizare şi astfel tragedia nu a mai putut fi evitată, în ciuda “frânării de urgenţă” care s-a declanşat automat.

În afară de femeia de la volan, în maşină se afla şi o asistentă maternală, un copil de 11 ani, o fetiţă de trei ani ţi un alt copil de numai 1 an care nu era al şoferiţei.