Tragedie în Ajunul Anului Nou. S-a stins din viaţă un mare campion

Fostul fotbalist Peter Thompson, dublu campion cu Liverpool în anii 60, a decedat, luni, la vârsta de 76 de ani, anunţă agenţia Reuters care citează site-ul oficial al grupării engleze.

RomaniaTV.net
31 dec. 2018, 17:15
Tragedie în Ajunul Anului Nou. S-a stins din viaţă un mare campion

Mijlocaş de bandă, Peter Thompson a fost transferat de Liverpool în vara anului 1963, iar în cei zece ani în care a îmbrăcat tricoul roşu a înscris 54 de goluri în 416 meciuri. Thompson a câştigat cu Liverpool două titluri, în 1964 şi 1966, precum şi prima Cup a Angliei din vitrina „cormoranilor”, în 1965.

Fostul său coleg de echipă Ian Callaghan a declarat, luni, că Peter Thompson a fost un jucător cheie pentru Liverpool în anii 60. „Este o veste foarte tristă. Peter a fost un jucător fantastic, un jucător cheie într-o perioadă glorioasă a clubului. Avea un talent înnăscut de a dribla şi de a nu pierde mingea. Regret enorm dispariţia lui”, a afirmat Callaghan.

Născut la 27 noiembrie 1942, în oraşul englez Carlisle, Peter Thompson a evoluat în cariera sa la trei echipe de club, Preston North End, Liverpool şi Bolton Wanderers. El a evoluat şi de 16 ori pentru prima reprezentativă a Angliei.