Tragedie în arenă: O acrobată a Cirque du Soleil a murit căzând în timpul spectacolului GALERIE FOTO

O artistă a Cirque du Soleil a murit, sâmbătă seara, după ce a căzut în timpul unui spectacol de acrobaţie care a avut loc la Las Vegas, în Statele Unite, a anunţat duminică circul canadian într-un comunicat, relatează AFP.

RomaniaTV.net
01 iul. 2013, 08:03

Sarah Guyard-Guillot, în vârstă de 31 de ani şi mamă a doi copii, cunoscută după numele de artistă ca Sassoon, a decedat sâmbătă cu puţin timp înainte de miezul nopţii la Centrul medical universitar din Las Vegas (Nevada, vest), unde a fost transportată după ce a căzut de la 15 metri înălţime în timpul spectacolului Kà, la teatrul MGM Grand, a declarat pentru AFP institutul medico-legal al comitatului Clark.

„Toată familia Cirque du Soleil este profund îndurerată de moartea accidentală a lui Sarah (Sassoon) Guyard, artistă a producţiei Kà”, scrie circul într-un comunicat difuzat duminică.

Am inima zdrobită„, a declarat fondatorul circului din Quebec, Guy Laliberté. „Suntem complet distruşi de această veste. Sassoon era o artistă prezentă în KÀ de la începutul spectacolului, în 2006, şi făcea parte integrantă din familia noastră foarte strânsă a Cirque du Soleil. Aceasta ne aminteşte, cu multă simplitate şi respect, cât de extraordinar este fiecare dintre artişti noştri şi aceasta în fiecare noapte”, a adăugat el.

Reprezentaţiile Kà vor fi suspendate până la noi ordine, afirmă comunicatul.

Acesta este primul accident mortal produs în timpul unui spectacol al acestui circ, potrivit cotidianului Las Vegas Sun, care a fost primul ce a anunţat accidentul.

Potrivit spectatorilor, accidentul s-a produs aproape de sfârşitul spectacolului, într-o scenă de bătălie. Acrobata, care era ridicată de un cablu, a căzut pe scenă în faţa spectatorilor după ce s-a desprins de cablul de siguranţă. Spectatorii au crezut iniţial că această cădere face parte din coregrafie, înaitne de a-şi da seama de gravitatea accidentului.

Cirque du Soleil, care a sărbătorit 25 de ani de existenţă în 2009, a fost creat în Quebec în 1984 şi a devenit apoi o multinaţională a spectacolului. Reprezentaţiile sale au fost văzute de peste 100 de milioane de persoane din 300 de oraşe din lumea întreagă.

Printre creaţiile sale cele mai reprezentative din ultimii ani figurează Kà, Alegria, LOVE, Saltimbanco, Quidam şi OVO.