TRAGEDIE în Bacău. Patru copii au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu OTRAVĂ de şobolani VIDEO

Patru copii din judeţul Bacău au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu substanţe folosite pentru stârpirea şobolanilor, informează România TV. Unul dintre ei, de doar 3 ani, este în stare critică, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

02 ian. 2014, 16:30
TRAGEDIE în Bacău. Patru copii au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu OTRAVĂ de şobolani VIDEO

Cei patru fraţi sunt din localitatea Onişcani, judeţul Bacău. Cel mai mare are 13 ani, iar cel mai mic doar 3 luni. Cu toţii au ajuns la spital după ce în miezul nopţii aproape au leşinat. Unul dintre ei este în comă şi respiră cu ajutorul aparatelor.

„Dintre toţi patru, copilul de 3 ani şi jumătate se află internat la Secţia de Terapie Intensivă Pediatrică. Este în continuare în stare gravă, este în comă şi este susţinut doar prin ventilaţie mecanică”, a declarat Aurelia Ţaga, directorul medical al Spitalului Judeţean Bacău.

Copiii s-au intoxicat cu o substanţă folosită pentru a scăpa de şoareci şi şobolani. Părinţii au pus mai multe pastile chiar în camera în care micuţii dormeau, din cauza căldurii, pastilele s-au încins, iar copiii au inhalat gazele periculoase.

Medicii spun că această substanţă este extrem de periculoasă.

„Substanţa este un produs din fosfat de aluminiu. Are un prognostic rezervat, cu grad de mortalitate de 60%. Noi nu am mai avut cazuri cu această substanţă”, a adăugat Aurelia Ţaga.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-au intoxicat copiii.

Citeşte şi TRAGEDIE în Iaşi. Doi copii au murit intoxicaţi cu fum