Tragedie în Bangladesh. Cel puţin 121 de morţi într-un incendiu la o fabrică

Un incendiu izbucnit la o fabrică de textile din apropiere de capitala Dacca s-a soldat cu moartea a cel puţin 121 de persoane.

RomaniaTV.net
25 nov. 2012, 10:03
Tragedie în Bangladesh. Cel puţin 121 de morţi într-un incendiu la o fabrică

Pompierii au descoperit iniţial doar nouă cadavre, însă duminică dimineaţă, când flăcările erau controlate, au mai fost descoperite alte 112 corpuri arse, la diferite etaje ale clădirii, scrie Mediafax.

Incendiul s-a declanşat sâmbătă noaptea şi sute de muncitori au rămas blocaţi la etajele superioare ale clădirii. Acesta era controlat duminică dimineaţa, după patru ore de luptă cu flăcările, potrivit pompierilor.

Cauzele incendiului care a afectat fabrica Tazreen Fashion, situată la circa 30 de kilometri nord de Dacca, nu sunt cunoscute pentru moment. Multe fabrici de textile din Bangladesh, unde sunt confecţionate haine destinate exportului către ţările occidentale, sunt însă echipate cu circuite electrice defectuoase.

La jumătatea lui septembrie, un incendiu produs într-o fabrică de textile din Karachi, capitala economică a Pakistanului, a provocat moartea a aproximativ 300 de muncitori.