Tragedie în Belgia. Un autocar cu elevi s-a răsturnat, iar şoferul a murit

Autocarul era condus de un şofer din Irlanda de Nord. În autocar se aflau 34 de elevi şi doi profesori de la o şcoală din Essex, din Marea Britanie.

29 iun. 2015, 07:32

Accidentul de autocar a avut loc în Belgia. Şoferul James „Geordie” Chance conducea prin Belgia autocarul cu 34 de elevi din Essex şi profesorii lor. Autocarul s-a răsturnat, iar Chance a murit, iar colegul care îl însoţea, Stephen Cardwell, a fost rănit şi a ajuns la spital, unde medicii li-au acordat îngrijirile de urgenţă. Starea lui este acum stabillă, informează bbc.com.

Dintre elevii care se aflau în autocar în momentul accidentului, un băiat de 13 ani, de la Brentwood School se află la secţia de Terapie Intensivă, fiind rănit la cap. Accidentul s-a petrecut duminică dimineaţa. Până acum, trei elevi şi doi profesori primesc îngrijiri medicale la spital, potrivit aceleiaşi surse.

Autocarul aparţinând companiei Richmond Coaches s-a răsturnat pe autostrada A18 (E40), la Middelkerke (Westul Flandrei), duminică, la ora locală 9:45. Martorii oculari au relatat că autocarul s-a lovit de pilonul unui pod de pe autostradă.

Vezi şi Clipe de GROAZĂ în Caraş-Severin. Autocar cu 39 de pasageri, rămas SUSPENDAT pe marginea unei râpe

Oficialităţile Ministerului de Externe britanic sunt în legătură cu cele belgiene pentru a transporta elevii şi profesorii care îi însoţeau pe aceştia înapoi, în Marea Britanie.

Ancheta asupra acestui accident este în curs, iar autorităţile britanice şi cele irlandeze cooperează în acest sens. Compania de autocare de lux are o foarte bună reputaţie privind condiţiile de transport şi siguranţa călătoriilor.