TRAGEDIE în Braşov. Un bărbat de 49 de ani, plimbat între spitale, a murit

Un bărbat de 49 de ani, Dorin Borzoş, a murit după ce a fost luat de acasă de două ori cu ambulanța și a trecut de patru ori pe la două spitale brașovene în două zile.

16 apr. 2015, 10:20
TRAGEDIE în Braşov. Un bărbat de 49 de ani, plimbat între spitale, a murit

Tragedia s-a întâmplat în ajun de Paști, dar abia miercuri după-amiază familia sa a putut ridica cadavrul de la Serviciul de Medicină Legală din Brașov, fără a afla însă cu exactitate cum este posibil ca un om în putere, fără vreo boală cronică, să moară după ce a fost consultat și tratat. Raportul medicului legist arată că bărbatul a murit din cauza unei „celulite necrozante la membrul inferior stâng” şi a confirmat faptul că Dorin Borzoș nu suferea de vreo afecţiune cronică, scrie mytex.ro.

Crizantema Borzoş, soţia bărbatului, a povestit că joia trecută, dimineață, după ce a ajuns acasă de la muncă, soțul ei a început să se simtă rău.

I-am făcut un ceai, iar el mi-a spus să sun la salvare că se simţea foarte rău. A venit salvarea, l-au luat repede și au plecat. Se grăbeau foarte tare„, a spus femeia.

Pe drum, asistenta de pe ambulanţă i-ar fi făcut bărbatului o injecţie, pentru că acesta prezenta simptome de alergie după ce luase un analgezic. Purtătorul de cuvânt al Ambulanței Brașov, David Levente, a declarat că asistenta a discutat cu medicul specialist, care i-a zis ce tratament să îi facă pentru şoc anafilactic. Pacientul a fost dus apoi la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, de unde câteva ore mai târziu a fost trimis acasă. Seara, omul s-a simţit din nou rău şi a început să i se umfle un picior. Familia a apelat iar la 112, iar bărbatul a fost dus tot la Spitalul Judeţean, apoi transferat de Spitalul de Boli Infecţioase şi de acolo înapoi la Judeţean, iar câteva ore mai târziu a murit.

Am încercat să vorbesc cu medicii, până la urmă unul dintre medici mi-a spus că numai o minune îl mai salvează pe bărbatul meu„, a mai spus Crizantema Borzoş.

Femeia și fiul ei sunt convinși că injecţia făcută de asistenta de pe prima ambulanţă i-a adus sfârşitul. Dorin Marian Borzoş susține că cei de pe a doua ambulanță i-ar fi spus că primii nu aveau voie să aplice procedura. Reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că vor demara o anchetă internă și nu vor să facă deocamdată declarații legate de acest subiect.

Citeşte şi Caz REVOLTĂTOR în Covasna. Pacient trimis acasă de medici, MORT după o oră