Tragedie în Brazilia: 36 de morţi în urma coliziunii între un camion şi un autocar

O coliziune între un camion şi un autocar ce transporta muncitori agricoli a provocat moartea a 36 de persoane, sâmbătă, în statul Bahia, în nord-estul Braziliei, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei rutiere.

RomaniaTV.net
03 dec. 2011, 15:58
Tragedie în Brazilia: 36 de morţi în urma coliziunii între un camion şi un autocar

O anchetă a fost deschisă asupra acestui accident, soldat şi cu 13 răniţi la Milagres, la aproximativ 250 de kilometri de Salvador de Bahia, capitala statului, anunţă Mediafax.

Autorcarul „transporta ilegal pasageri”. „Acesta nu dispunea de documentele necesare. Transporta muncitori agricoli, tăietori de trestie de zahăr, din statul Mato Grosso (centru-vest) către Pernambuco (nord-est)”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Coliziunea s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timpul unei depăşiri periculoase. Primele elemente ale anchetei nu au permis stabilirea vehiculului responsabil de accident. Din cauza caracterului clandestin al transportului de pasageri, poliţia nu dispune de o listă a pasagerilor autocarului, ceea ce face dificilă identificarea victimelor ale căror cadavre au fost transportat în oraşul Jequie.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei nu a putut preciza dacă şoferul se află printre victime. Potrivit mărturiilor obţinute de postul de radio CBN, şoferul unui al treilea vehicul a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune frontală cu autocarul care, la rândul lui, a lovit camionul.