Tragedie în Buzău. Adolescent de 14 ani, mort din cauza unui selfie

O tragedie a avut loc, miercuri seară, în Buzău. Un adolescent în vârstă de 14 ani a murit după ce a căzut de la ultimul etaj al unei clădiri abandonate din centrul oraşului. Băiatul se urcase pentru a-şi face un selfie.

26 nov. 2020, 09:43
Tragedie în Buzău. Adolescent de 14 ani, mort din cauza unui selfie
Tragedie în Buzău. Un adolescent a murit în timp ce încerca să-şi facă un selfie într-o clădire abandonată.

Tragedie în Buzău din cauza unui selfie. Totul s-a produs miercuri seară, în jurul orei 19.00. Adolescentul împreună cu alţi trei prieteni au vrut să-şi facă un selfie într-o clădire abandonată din centru oraşului. Au sărit gardul care împrejmuia clădirea, au pătruns în curtea din spate, iar de acolo au intrat în vechiul imobil al Romtelecom.

Citeşte şi A murit în timp ce încerca să-şi facă un selfie. Avea doar 14 ani

Tragedie în Buzău din cauza unui selfie. Băiatul a căzut de la etajul clădirii abandonate

Ajuns pe un balcon fără balustradă de la etajul al doilea, băiatul de 14 ani s-a dezechilibrat şi a căzut în gol de la circa 15 metri înălţime.

Prietenii săi au sunat la 112, iar la faţa locului a ajuns imediat o ambulanţă. Copilul a fost transportat de urgenţă la UPU. Acesta avea răni grave la cap. La scurt timp, adolescentul a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii au început manevrele de resuscitare. Din păcate, după aproape o oră, a fost declarat decesul, potrivit Adevărul. 

Citeşte şi VIDEO INCREDIBIL! Ce a făcut un urs, după ce o turistă a făcut selfie cu el. Femeia mai era cu două prietene

Zeci de copii şi tineri au murit pentru un selfie. Ce spune psihiatrul: „Românii tânjesc pentru un moment sub lumină”

Trăim în era tehnologiei, iar acest lucru ne poate afecta foarte tare, de multe ori goana după validare se poate transforma în tragedie, spune medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

Potrivit datelor Poliției, din 2014 până în prezent, 70 de copii și tineri au murit electrocutați, urcându-se pe vagoane de tren, în căutarea unui selfie ieșit din comun.

„Lumea în care noi am intrat este o lume în care ne proiectăm mintea vizual. Tehnologia, în ultimii ani, a permis ca oamenii să captureze o parte din realitate la rezoluție din ce în ce mai mare și cu ocazia asta să fascineze în moduri în care poate că acum 5 – 10 de ani nu era posibil. Oamenii aceștia, care se angajează în niște fapte sau comportamente extreme, nu spun că devin eroi.

Spun, în schimb, că vor fi, pe undeva, presați de un fenomen oarecare să-și înfrângă niște bariere interne, psihologice și ceea ce-i împinge de la spate este important, pe undeva, plăcerea noastră, esteticul. Suntem noi din ce în ce mai greu impresionabili. E nevoie de super-stimuli sau super-știri. Ce poate să fie mai spectaculos decât cineva care sfidează moartea?! La circ, saltul mortal, întotdeauna, a făcut spectacol”, spune medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

 


loading...