Tragedie în Caracal. Două femei au fost îngropate de vii sub moloz. Una dintre ele a decedat

Un zid s-a prăbuşit, sâmbătă, la Caracal, peste două femei de origine rromă care căutau fier vechi şi le-a îngropat sub moloz. Pompierii sosiţi la faţa locului au reşit să salveze doar una dintre cele două femei.

31 aug. 2013, 13:39
Tragedie în Caracal. Două femei au fost îngropate de vii sub moloz. Una dintre ele a decedat

Accidentul a avut loc în jurul orelor 12.00 în timp ce femeile se aflau la furat de fier vechi în incinta fostei Fabrici de Nutreţuri Combinate, aflată la ieşirea din Caracal spre municipiul Slatina.

La locul accidentului a intervenit detaşamentul de pompieri Caracal din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. La momentul sosirii la faţa locului, pompierii au găsit două femei de origine rromă îngropate sub un maldăr de moloz, scrie adevărul.ro.

Mai precis, una dintre cele două femei, de 36 de ani, era prinsă sub dărâmături până la brâu şi era în stare conştientă, fiind extrasă rapid de sub dărâmături. Cea de-a doua femeie însă, în vârstă de 37 de ani, era îngropată până la gât.

„Intervenţia a fost riscantă deoarece una dintre cele două persoane surprinse sub dărâmături se afla într-o stare foarte gravă încă de la momentul sosirii noastre la locul accidentului. Este vorba despre o femeie de 37 de ani, din localitate, care se afla prinsă sub moloz până în zona gâtului. Ambulanţierii prezenţi şi ei aici au acordat de urgenţă primele îngrijiri medicale şi au efectuat manevre de resuscitare timp de aproape 50 de minute, dar totul s-a dovedit în zadar deoarece victima nu a mai putut fi salvată”, a precizat plutonier Dan Nedeloiu din cadrul ISU Olt.