Tragedie în ciclism. Un rutier italian, fost câştigător al Turului Sibiului, a decedat, lovit de un camion

Ciclistul italian Davide Rebellin (51 de ani), câştigător al Turului Sibiului în anul 2013, a decedat miercuri, lovit de un camion în timp ce se antrena.

30 nov. 2022, 19:58
Tragedie în ciclism. Un rutier italian, fost câştigător al Turului Sibiului, a decedat, lovit de un camion

Rebellin îşi încheiase cariera profesionistă în luna octombrie a anului 2021, dar mai participa la diverse curse. Accidentul a avut loc pe Drumul Regional 11, pe teritoriul municipalităţii Montebello Vicentino. Davide Rebellin a fost lovit de camion al cărui şofer nu a oprit după comiterea accidentului, dispărând de la locul faptei. El este căutat de poliţie.

Davide Rebellin a câştigat de-a lungul unei cariere începute în 1992 mai multe etape în Liege-Bastogne-Liege, Clasica de San Sebastian, La Fleche Wallonne, Amstel Gold Race sau Giro dell’Emilia. În palmaresul său mai figurează câştigarea unei etape din Turul Italiei (1996) şi Turul Sibiului (2013).

În această vară, Davide Rebellin a participat la Turul României 2022, la care a fost de departe cel mai în vârstă competitor. Italianul a devenit profesionist din 1992, iar ultima victorie din cariera italianului datează din 2017, când a câștigat o etapă în Turul Iranului.

Citeşte şi: Casele de pariuri scot din oferta Cupei Mondiale un tip de pariu după ce au apărut suspiciuni că fanii influenţează rezultatele

În vasta sa carieră, Rebellin a participat la 19 mari tururi, iar cel mai bun rezultat l-a obținut în Giro 1996, când a câștigat o etapă și a terminat pe locul 6 în clasamentul general. La acea ediție, Rebellin a purtat timp de 6 zile tricoul roz. În același an, a terminat pe locul 7 la general în Vuelta.

Cariera sa a fost pătată și de un scandal de dopaj. În 2009, Comitetul Olimpic Italian a anunțat că Rebellin a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă la un test efectuat în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing (2008). Rutierul a cerut proba B, dar rezultatul a fost același, astfel că a urmat un lung proces, în care Comitetul Olimpic din „Cizmă” îi cerea acestuia despăgubiri de 500.000 de euro pentru denigrarea imaginii sportului italian, dar și o pedeapsă de 12 luni de închisoare, pe baza unei legi introduse în 2000, care prevedea închiderea sportivilor până la 3 ani pentru cazuri de dopaj. În 2015, o instanță din Padova l-a achitat pe Rebellin de toate acuzațiile.

Citeşte şi: CM 2022. Surpriză în Qatar, Australia merge în optimi, Danemarca se întoarce acasă