TRAGEDIE în Coreea de Sud: 21 de morţi în incendiul unui spital

Un incendiu produs miercuri într-un spital din mediul rural în Coreea de Sud pentru pacienţi vârstnici cu boli cronice a ucis 21 de persoane şi rănit opt. Acesta este al doilea mare incendiu din această săptămână în timp ce ţara încă este în doliu după victimele naufragiului unui feribot luna trecută, notează agenţia Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
28 mai 2014, 09:04
TRAGEDIE în Coreea de Sud: 21 de morţi în incendiul unui spital

Incendiul produs la miezul nopţii la spitalul din regiunea de sud-vest Jeolla a fost stins destul de repede, dar cele mai multe victime erau pacienţi vârstnici în imposibilitatea de a merge sau a se deplasa liber, ceea ce a condus la un număr mare de victime, potrivit pompierilor.
  
Toate victimele se aflau la etajul al doilea al clădirii şi cele mai multe au suferit inhalare de fum, a declarat un responsabil local al departamentului pompierilor contactat prin telefon.
  
În spital erau internaţi pacienţi care aveau nevoie de îngrijire pe termen lung, mulţi suferind de demenţă sau invaliditate ca urmare a unui accident vascular cerebral, a relatat mass-media locală.

Coreea de Sud, a patra cea mai mare economie din Asia, s-a dezvoltat într-o democraţie vibrantă şi tehnic avansată dar este criticată pentru controalele de reglementare şi standardele de siguranţă ce nu au ţinut pasul, notează Reuters.
  
Ţara este în doliu după moartea a peste 300 de persoane care s-au înecat după ce un puternic feribot supraîncărcat s-a răsturnat şi scufundat pe 16 aprilie, cel mai mare dezastru maritim din ţară în 20 de ani.
  
Un incendiu la un mare mall a ucis luni opt persoane după ce fumul şi gazele toxice s-au răspândit rapid. Dispozitivele concepute pentru a opri propagarea focului şi a fumului nu au funcţionat în clădirea relativ nouă.
  
După catastrofa feribotului, au mai fost două accidente de metrou care au făcut aproape 200 de răniţi.