Tragedie în Dolj: Două fetiţe au murit intoxicate cu fum. Locuinţa a luat foc de la o lumânare uitată aprinsă

Două fetiţe din Băileşti, judeţul Dolj, au murit intoxicate cu fum, după ce un incendiu a izbucnit în apartamentul în care locuiau împreună cu o femeie în grija căreia au fost lăsate de părinţii plecaţi la muncă în Italia. 

13 nov. 2016, 14:57
Tragedie în Dolj: Două fetiţe au murit intoxicate cu fum. Locuinţa a luat foc de la o lumânare uitată aprinsă

Incendiul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un apartament de la parterul unui bloc din municipiul Băileşti.

Potrivit primelor informaţii obţinute de Poliţie, cele două fetiţe, una în vârstă de trei ani, celălaltă de un an, se aflau în grija unei cunoştinţe, după ce părinţii au plecat să muncească în Italia.

Incendiul ar fi pornit din cauza unei lumânări uitate aprinsă. De la flacăra lumânării au ars mocnit haine, un covor şi parchetul, degajând monoxid de carbon.

Vecinii s-au mobilizat şi au stins flăcările. Femeia care avea grijă de fetiţe le-a scos din apartament. Ele au fost transportate la spital, unde, ulterior, au decedat.

„Cele două minore au murit, iar trupurile neînsufleţite au fost transportate la morgă pentru efectuarea necropsiei. Cauza probabilă a decesului este intoxicaţia cu monoxid de carbon. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă”, a declarat Alin Apostol, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, citat de Mediafax.