Tragedie în familia unor români din Italia! Fetița lor de 4 ani a murit într-un spital din București

Tragedie pentru o familie de români stabilită în insula Capraia, Italia. La doar 4 anișori, fetița lor, s-a stins din viață într-un spital din București. Durerea este de nedescris în cuvinte.

12 feb. 2024, 18:09
Tragedie în familia unor români din Italia! Fetița lor de 4 ani a murit într-un spital din București
Tragedie în familia unor români din Italia! Fetița lor de 4 ani a murit într-un spital din București

Momente cumplite pentru o familie de români stabiliți în Italia. Cei doi soți locuiesc pe insula Capraia din provincia Livorno, iar trec prin cel mai mare coșmar al unui părinte. Fetița lor, de doar 4 anișori, s-a stins din viața într-un spital din București. Întreaga comunitate din Capraia este acum în doliu, iar oamenii s-au organizat și au pus la cale o strângere de fonduri pentru familia de români.

Citește și: Doliu în lumea medicală! Dr. Gabriel Traian Scridon, unul dintre fondatorii „Institutului Inimii”, s-a stins din viață

Cei doi lucrează de mai mulți ani de zile în Capraia, însă acum au fost obligați să vină în România pentru a-și înmormânta fetița, conform informațiilor oferite de publicația Il Tirreno.

Moartea fetiței a lăsau o durere de nedescris în urmă, iar golul nu va putea fi umplut niciodată. Toți cei care au cunoscut-o își amintesc de veselia și zâmbetul său și de ochii ei mari și căprui.

Mayra a plecat de pe această lume în data de 8 februarie, în timp ce se afla într-un spital din București. Micuța a pierdut lupta cu un virus, care i-a atacat în mod nemilos corpul, slăbit deja de o altă afecțiune care îi distrugea sistemul imunitar.

Comunitatea din Capraia, Italia s-a dovedit a fi extrem de solidară cu sitația familiei, iar pe lângă sutele de mesaje de condoleanțe, locuitorii insulei aflate la 65 de km de Livorno, regiunea Liguria, au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini familia în aceste momente dramatice. Iar campania de strângere de fonduri, găzduită pe platforma PayPal, a depășit toate așteptările, adunând 5.600 euro, cu 1.600 euro mai mult decât obiectivul inițial stabilit.

Însă, donatorii nu s-au limitat doar la contribuții financiare, ci au lăsat și mesaje emoționante, precum „Ciao piccolo angelo” („Adio, mic îngeraș”), dar și  îmbrățișări pentru familia greu încercată.

La rândul său, familia Mayrei a transmis mulțumiri comunității din Capraia pentru sprijinul oferit:

„Grazie davvero” („Mulțumim cu adevărat”), au transmis aceștia, recunoscători pentru solidaritatea și afecțiunea arătate în aceste momente dificile.

Citește și: De la azilul de bătrâni, direct la Nuba! Irinel Columbeanu, clipe ca în zilele bune alături de Sorin Mărcuș: „Am făcut asta pentru sufletul lui”