Tragedie în folclorul românesc. A murit îndrăgita interpretă de muzică populară Magdalena Cidoiu

Magdalena Cidoiu, îndrăgita interpretă de muzică populară, a murit la vârsta de 78 de ani. Tragica veste a fost anunțată de Ianis Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" din Târgu Jiu.

01 feb. 2022, 18:00
Tragedie în folclorul românesc. A murit îndrăgita interpretă de muzică populară Magdalena Cidoiu
A murit Magdalena Cidoiu

Tragedie în folclorul românesc. A murit îndrăgita interpretă de muzică populară Magdalena Cidoiu. Artista era solista tarafului Vică Argint, din satul de lăutari Pârâul de Pripor.

Tragedie în folclorul românesc. A murit îndrăgita interpretă de muzică populară Magdalena Cidoiu

Ianis Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu le-a transmis fanilor trista veste. „Incredibil! La câteva zile de la plecarea Relei Ciulei aflăm că un alt tezaur al Gorjului, Magdalena Cidoiu, pleacă spre eternitate! Magdalena Cidoiu trăia pentru a duce mai departe moştenirea imensă primită de la înaintaşii săi – cântecul – pe care, şi ea, l-a lăsat moştenire copiilor şi nepoţilor săi, un fel de a trăi în patria lăutarilor gorjeni – satul de lăutari Pârâul de Pripor. Cu un repertoriu vast (pe care că un adevărat reper l-a dăruit soliştilor ce o căutau acasă, la Pârâu) a fost nelipsită, zeci de ani, de la nunţi, botezuri, cramuri, înmormântări, dar şi de pe scenele Festivalurilor de Tarafuri ori de la evenimentele de mare ţinută organizate de Maestrul Grigore Leşe, Luminiţa Tucă ori Speranţa Rădulescu”, a anunţat Ianis Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

A murit Smaranda Drăghici-Pâslaru la doar 35 de ani! Era una dintre cele mai apreciate soprane

Magdalena Cidoiu a fost apreciată mereu pentru cântecele autentice și pentru interpretarea de excepție a doinelor, horelor și sârbelor oltenești. Era una dintre artistele care nu lipsea de la nedeile și târgurile de peste an din zona de nord a Olteniei.

A murit Speranța Rădulescu, supranumită „mama lăutarilor”, cea mai importantă etnomuzicologă din România VIDEO

„S-a stins din viață mama mea Magdalena Cidoiu. Ai plecat prea repede mamă și ne-ai lăsat un gol imens în suflet. Ai fost o mamă exemplu care ai muncit toată viața să ne fie nouă bine! Te-am iubit enorm chiar dacă nu am știut să îți arăt asta și te voi iubi și dincolo de moarte!”, este mesajul lăsat de fiul artistei, Nicolae Cidoiu, pe pagina de Facebook.