Tragedie în fotbal. A murit fostul patron al unei echipe de tradiţie din România

Ghiorghi Zotic, prosper om de afaceri și fost finanțator al FCM Târgoviște, a murit, duminică, 25 iulie 2021, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Zotic (68 ani) era internat la un spital din Capitală.

26 iul. 2021, 12:29
Tragedie în fotbal. A murit fostul patron al unei echipe de tradiţie din România

Tragedie în fotbal. A murit fostul patron al unei echipe de tradiţie din România. Ghiorghi Zotic a avut serioase probleme de sănătate în ultimii ani, care au presupus tratamente la clinici din Statele Unite ale Americii sau Turcia. În cea mai bună perioadă a sa a fost consilier județean în Dâmbovița, prosper om de afaceri și finanțator al FCM Târgoviște, echipă care a activat cinci sezoane la rând în Liga a 2-a sub conducerea familiei Zotic. Retras din fotbalul mare de ani buni, Zotic păstrase totuși o echipă în Liga a 6-a, care evolua tot la Șotânga, localitate situată la câțiva kilometri de Târgoviște.

Tragedie în fotbal. A murit fostul patron al unei echipe de tradiţie din România

Ghiorghi Zotic a înființat Alpan Șotânga în urmă cu 20 de ani, denumind echipa după una dintre societățile sale. În vara lui 2004, a fost invitat de autoritățile locale din Târgoviște să preia FC Municipal, care promovase cu un sezon înainte din Liga a 3-a. În perioada în care a condus frâiele fotbalului târgoviștean a lucrat cu nume importante din România, precum Octavian Grigore, Ilie Stan sau Adrian Matei. A încercat să dea lovitura cu un tehnician sloven, Ivo Sash, a adus la echipă un lot de nigerieni, pentru ca mai apoi să testeze japonezi, americani sau francezi. Managementul nu s-a dovedit cel mai bun, câtă vreme FCM a ocupat poziții retrogradabile în trei dintre cele cinci ediții ale Ligii a 2-a din patronatul lui Zotic. De două ori s-a salvat prin diverse artificii, a treia oară a mers în Liga a 3-a, scrie Liga 2.

Fotbalistul Emiliano Cabrera s-a sinucis la 27 de ani, este al treilea caz din Uruguay în acest an

În dreptul omului de afaceri reținem ultimele modernizări la stadionul din Târgoviște, până la reabilitarea începută de primărie în urmă cu doi ani, după promovarea Chindiei în Liga 1. În baza prieteniei cu primarul de atunci al Bucureștiului, Adriean Videanu, Zotic a primit câteva mii de scaune la demolarea Arenei Naționale. Multe dintre ele au fost montate pe ”Eugen Popescu”, celelalte la Șotânga, la baza proprie a finanțatorului FCM.


loading...