Tragedie în Iași! O fetiță de patru luni a fost găsită moartă în casă

O fetiță de patru luni din Iași a fost găsită moartă în casă. Autoritățile au deschis un dosar de moarte suspectă.

23 sept. 2021, 08:37
Tragedie în Iași! O fetiță de patru luni a fost găsită moartă în casă

O fetiță de numai patru luni din Iași a fost găsită moartă în casă, iar tatăl copilei a fost cel care a alertat autoritățile prin apel la 112.

Protecția Copilului și Poliția din Iași au demarat cercetările pentru a stabili contextul în care s-a produs tragedia. Familia copilei s-a mai aflat în atenția autorităților și în trecut.

„Polițiștii au fost sesizați prin Apel Unic de Urgență 112, de către un bărbat despre faptul că fiica sa, în vârstă de 4 luni nu mai respiră. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului bebelușului”, au declarat reprezentanții IPJ Iași.

Trupul neînsufleţit al fetiței a fost preluat şi transportat la IML, unde urmează să se efectueze o necropsie pentru a stabili cauza decesului. Pe fir au intrat și cei de la Protecția Copilului.

„Am fost sesizați de polițiști cu privire la acest caz, urmând ca mâine să luăm legătura cu familia pentru a găsi cea mai bună soluție. Familia aceasta a mai fost în atenția noastră în anul 2019, însă situația s-a remediat atunci. Părinții trăiesc într-o relație de concubinaj. Aceștia mai au 4 copii, 3 băieți și o fată”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași pentru ziarul BZI.
Citeşte întreaga ştire: O fetiță de 4 luni din Iași a fost găsită moartă în casă. A fost deschis un dosar de moarte suspectă, relatează Libertatea.

O fetiţă de doi ani a murit după ce s-a înecat în cadă. Declaraţia halucinantă a mamei

O fetiţă de doi ani

a murit după ce a ajuns în comă la spitalul din Iaşi. Mama le-a spus medicilor că fata s-a înecat în cadă. Medicii au observat semne de violenţă pe corpul micuţei, astfel că au alertat autorităţile.

Mama fetiţei spune că şi-a lăsat fiica nesupravegheată în cadă aproximativ 3 minute. Când a revenit, a găsit copilul inconștient. Fetiţa a ajus în comă la spitalul din Iaşi. Din păcate, aceasta a murit duminică seară.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași fac verificări în acest caz.

”Mama le-ar fi declarat cadrelor medicale că ar fi lăsat-o nesupravegheată pe minoră pentru aproximativ 3 minute în cadă cu apă, iar când a revenit a găsit copilul inconștient”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Anca Vîjiac.

Tatăl fetei este în stare de şoc şi îşi bănuieşte soţia că ar fi agresat-o pe micuţă. Şi mătuşa fetiţei bănuieşte că femeia şi-a fi agresat fata.

”Are coaste rupte, capul spart. Stopul poate l-a făcut prin înec, dar coaste rupte… celelalte lovituri de unde sunt?”, a declarat mătușa fetiței, potrivit Antena 3.

Nici medicii, nici rudele tatălui nu cred în povestea spusă de mama fetiței.