Tragedie în industria auto. S-a SINUCIS directorul general al unei mari companii

Britanicul Karl Slym, în vârstă de 51 de ani, director general al companiei indiene Tata Motors, a murit duminică, după ce a căzut în hotelul în care era găzduit la Bangkok. Poliţia thailandeză crede că este vorba despre o sinucidere, relatează lefigaro.fr, citat de Agerpres.

27 ian. 2014, 10:55
Tragedie în industria auto. S-a SINUCIS directorul general al unei mari companii

Tata Motors anunţă cu regret profund dispariţia brutală şi tragică a directorului său general, Karl Slym, aflat astăzi la Bangkok„, arată grupul indian Tata Motors, într-un comunicat. În vârstă de 51 de ani, Slym se afla în capitala thailandeză pentru a participa la şedinţa Consiliului de administraţie al filialei locale a societăţii indiene, Tata Motors Thailand Ltd.

Corpul său a fost găsit la etajul patru al hotelului Shangri-La din Bangkok, camera sa fiind situată la etajul 22. Un locotenent al poliţiei a anunţat că nu s-a găsit nicio urmă de luptă şi că fereastra din camera lui Slym era deschisă. Fereastra fiind foarte îngustă, este exclusă ipoteza unei căderi accidentale. A mai fost găsită o scrisoare de trei pagini, redactată în engleză. Luni urmează să se facă autopsia cadavrului.

Născut în Marea Britanie, Karl Slym fusese angajat în 2012 cu misiunea de a relansa vânzările şi cota de piaţă a maşinilor Tata, ocupându-se de operaţiunile din India şi de pe pieţele internaţionale. Absolvent la Universităţii americane Stanford, fusese înainte vice-preşedinte al unei co-societăţi a General Motors în China, SGMW, şi preşedinte al General Motors în India.

Acţiunile companiei Tata Motors au scăzut luni cu aproape 4% ca urmare a anunţului decesului lui Slym care, potrivit revistei online Quartz, ridică semne de întrebare în privinţa redresării constructorului indian.

Karl Slym adoptase o strategie comercială agresivă, bazată îndeosebi pe lansarea de noi culori şi opţiuni pentru modelele existente, reorganizarea totală a reţelei de aprovizionare cu piese, o nouă echipă de conducere şi produse noi, cum ar fi motorul Revotron. Schimbările nu au dat încă roade, chiar dacă analiştii rămân mai degrabă optimişti: cota de piaţă a Tata Motors în India a scăzut la mai puţin de 9%, faţă de 13% în 2010.