Tragedie în lumea fotbalului! A murit unul dintre cei mai mari jucători din istorie

Este doliu în fotbalul din Italia! Francesco Morini, una dintre figurile emblematice din istoria lui Juventus Torino, a încetat din viaţă, la vârsta de 77 de ani.

31 aug. 2021, 18:43
Tragedie în lumea fotbalului! A murit unul dintre cei mai mari jucători din istorie

Tragedie în lumea fotbalului! Francesco Morini a fost unul dintre cei mai buni fundaşi centrali de la Juventus Torino, iar după retragere a devenit director sportiv al clubului italian.

Tragedie în lumea fotbalului!

Francesco Morini a fost cunoscut atât ca fundaş central al grupării italiene, cât şi ca responsabil de club în anii de glorie ’80 ai Juventus. Anunţul privind moartea lui a fost făcut, marţi, 31 august, de către clubul torinez. „Francesco Morini a fost mai mult decât un stopper bianconero timp de mulţi ani, aşa cum erau denumiţi atunci fundaşii centrali. El a fost elementul siguranţei, jucător extraordinar de fiabil şi prezent de fiecare dată când meciul creştea în intensitate”, se arată într-un comunicat al celor de la Juventus Torino.

Doliu în fotbal. Jucătorul de 23 de ani a murit subit pe teren. Ambulanţa a ajuns după 20 de minute

Francesco Morini a cucerit cinci titluri de campion al Italiei cu Juventus, disputând 372 de meciuri între 1969 şi 1980. După ce şi-a încheiat cariera pe teren, a fost director sportiv al clubului timp de zece ani. El şi-a completat bogatul său palmares cu o Cupă a Campionilor Europeni, din funcţia de conducător de club. Trofeul a fost câştigat de Juve în 1985, contra lui Liverpool, în dramatica finală de pe stadionul belgian „Heysel”.