Tragedie în lumea politică din România, a murit Cătălin Toma, preşedintele CJ Vrancea. Avea 46 de ani şi era internat la „Marius Nasta”

Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, a încetat din viață sâmbătă dimineață. Decesul a survenit la Spitalul Marius Nasta din Bucureşti, acolo unde politicianul se afla internat de câteva zile.

17 feb. 2024, 10:51
Tragedie în lumea politică din România, a murit Cătălin Toma, preşedintele CJ Vrancea. Avea 46 de ani şi era internat la „Marius Nasta”
Tragedie în lumea politică din România, a murit Cătălin Toma, preşedintele CJ Vrancea. Avea 46 de ani şi era internat la "Marius Nasta"

Tragedia în lumea politică din România, a murit Cătălin Toma, preşedintele CJ Vrancea. Anterior, Cătălin Toma fusese la Paris, unde a participat la Reuniunea Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa, transmite Monitorul de Vrancea.

Cătălin Toma avea 46 de ani și era în politică de mai multă vreme. S-a născut la 11 decembrie 1977 în comuna vrânceană Jariștea și a urmat Liceul Teoretic ”Duiliu Zamfirescu” din Odobești, profilul Filologie. Era licențiat în Filologie, specializarea limba și literatura franceză, în cadrul Facultații de Limbă și Literatură Română – Universitatea „Spiru Haret” București. În 2005 a absolvit masterul în limba franceză ca limbă străină, Maitrise de francais langue etrangere (FLE), la Universitatea Blaise Pascal din Franţa, iar în 2012 a obținut certificatul de absolvire pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei Înalților Funcționari Publici -Învățământ postuniversitar.

Citeşte şi: Lacrimi și durere în lumea muzicii populare! A murit unul dintre cei mai mari realizatori TV ai României

Cătalin Toma a fost din 2016 până în prezent președintele PNL Vrancea, a fost primar al comunei Jariștea, senator în Senatul României, iar din 2020 a fost ales președinte al Consiliului Județean Vrancea. Cătalin Toma era și președintele Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară “Vrancea Curată”, “Vranceaqua”,  “Speranța Vrancei”  al Asociației pentru Dezvoltarea și Promovarea Turismului Vrancea, era membru de onoare al Asociației Comunelor din România. Cătalin Toma era și membru titular în cadrul Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa, la a căror lucrări fusese prezent cu doar câteva zile în urmă, în calitate de prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță.