Tragedie în Mediterana, cel puţin 74 de refugiaţi au murit într-un naufragiu

Tragedie în Mediterana, zeci de migranţi şi-au pierdut viaţa după naufragiul unei ambarcaţiuni care transporta peste 120 de persoane ce încercau să ajungă ilegal în Europa. ONU vorbeşte de cel puţin 74 de morţi.

12 nov. 2020, 21:13
Tragedie în Mediterana, cel puţin 74 de refugiaţi au murit într-un naufragiu

Tragedie în Mediterana, cadavrele a peste 70 de persoane au ajuns pe plaja din al-Khums, din vestul Libiei, după încă un naufragiu devastator al unei nave cu migranţi care încerca să ajungă în Eurpa, a raportat joi agenția ONU pentru Migrație.

Citeşte şi Un elicopter militar s-a prăbuşit în Sinai. Sunt şapte morţi

Barca transporta peste 120 de persoane, inclusiv femei și copii. Patruzeci și șapte de supraviețuitori au fost aduși la țărm de către paznici și pescari, în timp ce corpurile a cel puțin 74 de persoane plutesc pe apă, parte dintre ele fiind aduse de valuri la ţărm.

Tragedie în Mediterana, copil de 6 luni mort după ce a fost salvat

Este cea mai recentă dintr-o serie de tragedii care a implicat cel puțin trei naufragii în decurs de două zile, care au dus la moartea a peste 90 de persoane, inclusiv a unui bebeluş de șase luni care a murit miercuri la bordul unei bărci de salvare. Numit Joseph și originar din Guineea, el a fost salvat de voluntarii din organizația neguvernamentală spaniolă Open Arms, miercuri dimineață, după ce barca cu care se deplasa împreună cu peste 100 de migranți s-a răsturnat în largul coastei Libiei. Cel puțin cinci alți solicitanți de azil au murit în urma acestui incident.