Un elicopter militar s-a prăbuşit în Sinai. Sunt şapte morţi

Un elicopter militar s-a prăbuşit în Sinai, şapte membri ai Forţei multinaţionale de observatori pierzându-şi viaţa, a indicat pentru agenţia France Presse o sursă israeliană.

RomaniaTV.net
12 nov. 2020, 17:06
Un elicopter militar s-a prăbuşit în Sinai. Sunt şapte morţi

Un elicopter militar s-a prăbuşit în Sinai, iar şapte observatori internaţionali şi-au pierdut viaţa. „Au fost şapte morţi, printre care cinci americani, un francez şi un ceh„, toţi membri ai Forţei multinaţionale însărcinate cu supravegherea respectării păcii în Israel şi Egipt, a precizat sursa, citată de BBC. Israelul este una din ţările fondatoare ale acestei misiuni independente ce nu are legătură cu ONU.

Conform purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, aceasta s-a oferit să ajute cu o unitate de elită răniţii la faţa locului.

Citeşte şi Bărbat împuşcat în Rusia după o ceartă despre filosofia lui Kant

„Anchetăm în mod activ cu privire la un incident care a implicat unul dintre elicopterele noastre”, a declarat pentru AFP, de la Cairo, Brad Lynch, un înalt responsabil al acestei forţe, fără a da detalii despre acest elicopter militar prăbuşit în Sinai.

Demilitarizarea a început în anii ’80

Anexele tratatului de pace israeliano-egiptean din 1979 prevede demilitarizarea Sinaiului, unde este desfăşurată de la începutul anilor 1980 această forţă multinaţională (MFO – Multilateral Force and Observers), garantă a acordului.

Ea numără în prezent ceva mai mult de 1.100 de militari de diferite naţionalităţi desfăşuraţi în Sinaiul egiptean, unde acţionează diferite grupări armate, printre care o aripă locală a organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI).