Tragedie în Mexic: 53 de migranţi morţi şi 54 de răniţi după ce un TIR s-a răsturnat IMAGINI ŞOCANTE

Unul dintre supravieţuitori, Celso Pacheco din Guatemala, a declarat că tirul mergea cu viteză şi a pierdut controlul sub greutatea oamenilor din interior.

10 dec. 2021, 09:06

Tragedie în Mexic. Autorităţile mexicane spun că cel puţin 53 de persoane au murit şi alte zeci au fost rănite după ce un camion de marfă care transporta migranţi din America Centrală s-a răsturnat.

TIR-ul s-a răsturnat în provincia Chipas, notează abcnews. Biroul procurorului general federal a declarat că trei dintre răniţi sunt în stare critică. Luis Manuel Moreno, şeful biroului de apărare civilă din statul Chiapas, a declarat că aproximativ 21 dintre răniţi aveau răni grave şi au fost transportaţi la spitale locale.

Forţată să-şi sape singură mormântul, iar apoi omorâtă. Destinul înfiorător al unei fete de 21 de ani care a văzut prea mult
Victimele par a fi imigranţi din America Centrală, dar naţionalitatea lor nu a fost confirmată deocamdată. Moreno a relatat că unii dintre supravieţuitori au spus că sunt din ţara vecină, Guatemala.

Unul dintre supravieţuitori, Celso Pacheco din Guatemala, a declarat că tirul mergea cu viteză şi a pierdut controlul sub greutatea oamenilor din interior. Pacheco a spus că la bord se aflau migranţi din Guatemala şi Honduras şi a estimat că la bord se aflau între opt şi zece copii mici. El a spus că încerca să ajungă în Statele Unite, dar că acum se aşteaptă să fie deportat în Guatemala.

Accident cu 15 autoturisme şi un autobuz, în centrul Chişinăului. Momentul tamponării a fost filmat VIDEO
Marco Antonio Sánchez, directorul Institutului Pompierilor din Chiapas, a declarat că ambulanţele au dus victimele la trei spitale, transportând câte trei sau patru răniţi. Când nu erau suficiente ambulanţe, aceştia i-au încărcat în camioane, a spus el.

Preşedintele Guatemalei, Alejandro Giammattei, a scris pe Twitter: „Regret profund tragedia din statul Chiapas şi îmi exprim solidaritatea pentru familiile victimelor, cărora le vom oferi toată asistenţa consulară necesară, inclusiv repatrierea”.

Conform primelor informaţii, migranţii au plătit între 2.500 şi 3.500 de dolari pentru a fi transportaţi în statul Puebla din centrul Mexicului. Odată ajunşi acolo, se presupune că ar fi încheiat un contract cu alţi traficanţi de migranţi să fie duşi la graniţa cu SUA.

În ultimele luni, autorităţile mexicane au încercat să împiedice migranţii să se îndrepte în grupuri mari spre graniţa cu SUA, dar fluxul clandestin şi ilicit de trafic de migranţi a continuat.