Tragedie în Munții Bucegi. Un bărbat de 44 de ani din București a murit după ce a căzut mai bine de 100 de metri de pe Creasta Bucșoiului

Salvamont Prahova a intervenit, duminică, în urma sesizării unui accident în Munţii Bucegi. Un bărbat a căzut, suferind leziuni grave. Un medic şi un salvator montan au fost coborâţi cu troliul la victimă, dar nu a putut fi salvată.

10 dec. 2023, 23:57
Tragedie în Munții Bucegi. Un bărbat de 44 de ani din București a murit după ce a căzut mai bine de 100 de metri de pe Creasta Bucșoiului

Tragedie în Munții Bucegi. Un bărbat de 44 de ani din București a murit după ce a căzut mai bine de 100 de metri de pe Creasta Bucșoiului. Acesta se afla cu prietena lui cand s-a intâmplat accidentul.

Ca să ajungă la el, un medic şi un salvator montan au fost coborâţi din elicopter cu troliul. Din păcate rănile turistului au fost mult prea gave și nu a putut fi salvat. Trupul neînsuflețit a fost extras cu elicopterul din zona în care a căzut.

Citește și: Carambol cu șase mașini pe DN 1, în Brașov. Sunt mai multe victime. Accident grav şi în Neamţ și Hunedoara

”Incident grav petrecut în zona Bucşoiu, din Bucegi. Un turist a căzut, suferind leziuni grave”, anunţă, duminică, Salvamont Prahova.

Potrivit sursei citate, un salvator montan şi medicul au fost înseraţi, prin troliere, cu un elicopter de la Braşov.

”Din păcate, medicul a constatat decesul victimei”, au transmis salvamontiștii.

Aceasta este cea de-a noua victimă înregistrată de Salvamont Prahova în acest an. Potrivit şefului Salvamont Prahova, Daniel Banu, dintre cele nouă accidente mortale, şapte au avut loc în Bucegi, unu în Munţii Baiului şi unu zona submontană  a judeţului, în zona localităţii Brebu.

Citește și: Un băiat de 12 ani, aflat la volanul unei maşini, a provocat un accident în Craiova