Tragedie în Neamţ. Un preot a murit în timp ce se afla într-un supermarket

Un preot din Neamţ a murit în timp ce se afla la cumpărături, într-un supermarket. Preotului i s-a făcut rău, iar medicii l-au resuscitat în zadar.

RomaniaTV.net
22 nov. 2018, 15:03
Tragedie în Neamţ. Un preot a murit în timp ce se afla într-un supermarket

Bărbatul avea doar 48 de ani.

„A fost un preot rîvnitor, apropiat de enoriaşii săi pe care i-a păstorit timp de 26 de ani. Solidar cu cei aflaţi în suferinţă, implicat în multe proiecte de construire şi înfrumuseţare a lăcaşurilor de cult în parohiile unde şi-a desfăşurat misiunea, un slujitor care şi-a asumat «jugul» lui Hristos, desăvîrşindu-şi chemarea preoţească. În aceste momente de adîncă suferinţă adresăm familiei îndoliate cele mai profunde gînduri de compasiune, rugînd pe Milostivul Dumnezeu să primească sufletul tînărului şi destoinicului Său slujitor în Împărăţia Cerurilor”, spune IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

Originar din Dumbrăveni, Vrancea, preotul a urmat Facultatea de Teologie din Bucureşti. Studiile universitare le-a absolvit în 1995, fiind hirotonit ca preot pe data de 15 august 1992, la Mănăstirea Văratec, la ceremonie fiind prezent episcopul Eftimie Luca. Din 1991 a slujit la Valea Ursului, era căsătorit şi avea doi băieţi şi o fată. Alături de lucrarea pastoral-misionară, părintele s-a implicat şi la construcţia sau reabilitarea lăcaşurilor din parohie. A desfăşurat lucrări de restaurare a casei parohiale, a refăcut acoperişul turlei bisericii, a construit o casă de prăznuire la Valea Ursului, a construit o casă de prăznuire la Muncelu de Jos, a construit o nouă troiţă în curtea bisericii din Valea Ursului, săvîrşind şi alte lucrări de restaurare sau reparaţii curente la biserică.