Tragedie în Neamţ. Un preot a murit în timp ce se afla într-un supermarket

Publicat: Joi, 22 Noiembrie 2018 17:03 // Actualizat: Joi, 22 Noiembrie 2018 17:03 // Sursa: romaniatv.net

Un preot din Neamţ a murit în timp ce se afla la cumpărături, într-un supermarket. Preotului i s-a făcut rău, iar medicii l-au resuscitat în zadar.

Foto: monitorulneamt.ro

Bărbatul avea doar 48 de ani.

„A fost un preot rîvnitor, apropiat de enoriaşii săi pe care i-a păstorit timp de 26 de ani. Solidar cu cei aflaţi în suferinţă, implicat în multe proiecte de construire şi înfrumuseţare a lăcaşurilor de cult în parohiile unde şi-a desfăşurat misiunea, un slujitor care şi-a asumat «jugul» lui Hristos, desăvîrşindu-şi chemarea preoţească. În aceste momente de adîncă suferinţă adresăm familiei îndoliate cele mai profunde gînduri de compasiune, rugînd pe Milostivul Dumnezeu să primească sufletul tînărului şi destoinicului Său slujitor în Împărăţia Cerurilor", spune IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

Originar din Dumbrăveni, Vrancea, preotul a urmat Facultatea de Teologie din Bucureşti. Studiile universitare le-a absolvit în 1995, fiind hirotonit ca preot pe data de 15 august 1992, la Mănăstirea Văratec, la ceremonie fiind prezent episcopul Eftimie Luca. Din 1991 a slujit la Valea Ursului, era căsătorit şi avea doi băieţi şi o fată. Alături de lucrarea pastoral-misionară, părintele s-a implicat şi la construcţia sau reabilitarea lăcaşurilor din parohie. A desfăşurat lucrări de restaurare a casei parohiale, a refăcut acoperişul turlei bisericii, a construit o casă de prăznuire la Valea Ursului, a construit o casă de prăznuire la Muncelu de Jos, a construit o nouă troiţă în curtea bisericii din Valea Ursului, săvîrşind şi alte lucrări de restaurare sau reparaţii curente la biserică.

3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
deces Neamţ preot preot mort
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 nov 22:08
Răspunde | Votează email 0 email
Maria
Ma ameninta cu moartea .A zis la telefon ca daca zic ceva sau fac ceva care sa para ca strica integrarea turcilor,ca sunt pe ea,atunci ma omoara,sau daca sunt mereu in öffentliche dienst,adica atunci cand ne tine cu cheie la munca,intr-un fel de spital psihiatric tip firma,in imaginatia lui.
22 nov 20:42
Răspunde | Votează email 0 email
Maria
Scenarita e periculoasa.Daca vrea domnul poate sa -mi trimita ce documente ce vrea si maine.Am vorbit singura ca sa vad cat are de gand sa dea in mine,daca chiar are de gand sa scape de mine. E bine ca lucrurile astea sunt publice. Au facut altii numai nenorociri si nu i-a mai rastignit nimeni in public. La atata chin nu rezista niciun creier perfect si observat de atatia.
22 nov 19:15
Răspunde | Votează email 0 email
Maria
Am zis ca se auzea mm...mm....si mi-a dat iar in cap....a zis hitgemius....den Ausdruck...e psihopatologie.
1
EUR
4.7576
RON
21 Feb
noapte 3 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H