Tragedie în noaptea de Revelion! Un copil de 12 ani a murit din cauza artificiilor, iar un altul a fost grav rănit

Tragedie chiar în noaptea de Revelion! Un băiat de 12 ani și-a pierdut viața, iar un altul a fost rănit într-un accident de focuri de artificii.

01 ian. 2022, 10:59
Tragedie în noaptea de Revelion! Un copil de 12 ani a murit din cauza artificiilor, iar un altul a fost grav rănit

S-a întâmplat în Haaksbergen, Olanda. Cei doi copii priveau în timp ce un adult aprindea focurile de artificii cu un dispozitiv artizanal. Amândoi copiii au fost răniți, iar cel de 12 ani s-a stins din viață ulterior.

Autoritățile olandeze au luat măsuri ridicate de siguranță pentru ca astfel de incidente să nu aibă loc și, totuși, tragedia s-a produs.

Polițiștii au deschis o anchetă, iar un bărbat a fost arestat în urma incidentului.

În noaptea dintre ani, olandezii lansează focuri de artificii într-un mod tradițional pe străzi și în grădini. În 2019, peste 1.300 de oameni au fost tratați pentru rănile provocate de focurile de artificii.

Guvernul din Olanda a interzis focurile de artificii pentru a se evita supraîncărcarea spitalelor, care în această perioadă sunt copleșite de pandemia de coronavirus.

Accident teribil în Vaslui! Copil de 7 ani care plecase la colindat, lovit mortal de un jandarm

Un băiat de 7 ani a fost lovit de o mașină, al cărei șofer este jandarm, la Valea Grecului, lângă Huși. Copilul era în stare critică, inconștient, având traumatism craniocerebral cu otoragie. A fost trimisă o ambulanță B2-SAJ din Huși și echipajului TIM de la SMURD Vaslui, potrivit newsvaslui.

Copilul a fost găsit de ambulanța SAJ în stop cardiorespirator. După manevrele de resuscitare, efectuate fără succes, baiatul a fost declarat decedat.

Primele manevre de prim-ajutor au fost efectuate de o asistentă de la Ambulanța Huși, care se afla în zonă, fiind în timpul liber.