Tragedie în Peru: Două autocare s-au ciocnit şi cel puţin 34 de persoane au murit, iar 70 sunt rănite

Cel puţin 34 de oameni au murit, iar 70 au fost răniţi în urma coliziunii a două autocare, în Peru.

23 mart. 2015, 18:37

Autocarele care au intrat iniţial în coliziune au fost lovite apoi de un alt autobuz şi de un camion, a declarat şeful Serviciilor de urgenţă din Peru, Oscar Gonzalez. Autorităţile peruane au informat că sunt cel puţin 34 de morţi şi aproximativ 70 de persoane rănite în urma acestui accident teribil, în care au fost implicate, până la urmă, patru vehicule.

Autocarul operatorului Murga Serrano a fost lovit de încă trei vehicule care veneau din direcţie opusă, între care două erau autobuze, iar al treilea, un camion, informează bbc.com.

Autocarul lovit transporta o delegaţie a unei asociaţii creştine, Worldwide Missionary Movement. Accidentul s-a produs pe Autostrada Pan American (autostrada panamericană), lângă Huarmey, o localitate aflată la 320 de kilometri la Nord de Lima.

Din primele investigaţii rezultă că şoferul autobuzului care se deplasa pe celălalt sens adormise la volan  şi a intrat astfel în coliziune cu autopbuzul care circula pe sensul corect. Mai multe ambulanţe şi echipaje de salvare au venit la locul tragediei, potrivit bbc.com.

Pe şoselele din Peru se produc frecvent astfel de accidente. Una dintre statistici, realizată în 2010 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că, în acel an, 2.514 persoane şi-au pierdut viaţa în astfel de ewvenimente rutiere. Cel mai recent incident de acest fel s-a produs în octombrie 2013, când un autobuz a căzut într-o râpă şi 51 de persoane au murit.