Tragedie în Piatra Craiului! Un american a decedat, după ce a căzut în gol 400 de metri

Nenorocire în Piatra Craiului. Salvamontiștii au intervenit pentru a recupera trupul unui american. Bărbatul a căzut în gol 400 de metri.

20 apr. 2024, 23:57
Tragedie în Piatra Craiului! Un american a decedat, după ce a căzut în gol 400 de metri
Tragedie în Piatra Craiului! Un american a decedat, după ce a căzut în gol 400 de metri

Echipa de salvatori montani din Zărnești a fost mobilizată pentru a interveni într-o misiune de recuperare a corpului unei persoane decedate, în urma unei căderi de la o altitudine de peste 400 de metri. Incidentul a avut loc în zona cunoscută sub numele de Padina Închisă, situată în munții Piatra Craiului. Această regiune prezintă o dificultate sporită de acces, fiind necesară o abordare specializată și echipament adecvat pentru a ajunge la locul incidentului și a efectua operațiunea de recuperare.

Citește și: Prefectul a demisionat şi va candida din partea PSD pentru funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ

”Intervenție a salvamontiștilor din Zărnești pentru recuperarea trupului unei persoane decedată, căzută de la peste 400m, în Padina Închisă, într-o zona deosebit de greu accesibilă”, anunță Dispeceratul Național Salvamont.

Conform informațiilor furnizate de sursa menționată, victima este un cetățean american ale cărui dispariție nu fusese anunțată anterior. Această circumstanță adaugă o notă suplimentară de dificultate, subliniind necesitatea unei investigații amănunțite pentru a înțelege circumstanțele care au condus la decesul său.

„Turiștii trebuie să înțeleagă că în zona alpină înaltă avem foarte multă zăpadă, a nins în ultimele zile. Atmosfera este de iarnă, zăpada este cu gheață. Turiștii trebuie să fie foarte bine echipați, să aibă echipament și să nu umble singuri pe munte.

Dacă mergi singur pe munte și se întâmplă o tragedie nu are cine să anunțe acest eveniment. Înainte de a merge pe un traseu, turiștii trebuie să vadă care este starea vremii și să renunțe la trasee dacă vremea nu este favorabilă”, a declarat Sabin Cornoiu, șef Salvamont România.

Citește și: Ramona, fiica nelegitimă a lui Ioniță de la Clejani, se confruntă cu probleme de sănătate. Tânăra a ajuns de urgență la spital: „Și piatra se mai sparge câteodată”