Tragedie în România! A fost accidentată mortal, pe trecerea de pietoni! Ce au descoperit poliţiştii este şocant

O nouă tragedie în România, după ce un şofer din Suceava, aflat în stare avansată de ebrietate, a accidentat o femeie din Vatra Dornei, care a decedat după câteva ore, din cauza gravelor leziuni suferite, anunţă presa locală.

01 iul. 2019, 08:12
Tragedie în România! A fost accidentată mortal, pe trecerea de pietoni! Ce au descoperit poliţiştii este şocant

Din cercetările preliminare ale poliţiştilor rezultă că vineri, în jurul orei 22.00, pe strada Uniri din municipiul Vatra Dornei, Florinel Popa, în vârstă de 44 de ani, din comuna Dorna Arini, aflat la volanul unui VW, a accidentat-o pe Viorica P., în vârstă de 67 de ani, localnică, care s-a angajat în traversarea străzii prin imediata apropiere a unei treceri de pietoni. Femeia a ajuns în stare gravă la spitalul din Vatra Dornei, unde a decedat, aproximativ trei ore mai târziu. Conducătorul auto a fost testat cu aparat etilotest, rezultând o concentraţie alcoolică de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Această alcoolemie înseamnă, în mod normal, o concentraţie de 3 la mie în sânge. Cu alte cuvinte, bărbatul era într-o stare vecină cu coma alcoolică, scrie monitorulsv.ro.

Şoferul era cu sticla de bere după el

Conform unor surse judiciare, femeia a ieşit din bloc şi a mers spre stradă pe scările de acces, care duc foarte aproape de trecerea de pietoni. Practic, având în vedere cum s-a produs nenorocirea, femeia nu putea traversa la mai mult de un metru de locul marcat, ceea ce, din punctul nostru de vedere, poate fi asimilat aproape cu o traversare regulamentară. Locul exact prin care a trecut femeia urmează a fi stabilit pe parcursul anchetei, iar dacă va fi cazul va fi realizată şi o expertiză de specialitate.

Tragedia zilei printre români! Maria a murit chiar de ziua sa! A fost găsită de prietenele invitate la petrecere 

Şoferul, care a venit din stânga femeii şi a provocat nenorocirea, ar fi trebui să circule în mod normal cu 30 de km/h, având în vedere indicatorul de trecere de pietoni. Şoferul avea în maşină, pe locul din faţă, o sticlă de bere, au mai constatat poliţiştii.

Judecătorii au respins arestarea preventivă şi au impus doar arestul la domiciliu

Anchetatorii de la Poliţia municipiului Vatra Dornei au emis, vineri noapte, pe numele şoferului ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sâmbătă, poliţiştii şi procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au solicitat Judecătoriei Vatra Dornei emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Judecătorii au respins însă propunerea şi au considerat că este suficientă măsura arestului la domiciliu. Individul nu are voie să-şi părăsească domiciliul, de supravegherea sa urmând a răspunde Poliţia Vatra Dornei – Biroul de Investigaţii Criminale- Compartimentul supravegheri judiciare.

Este probabil ca procurorul să conteste această decizie şi să facă apel, la Tribunalul Suceava, decizia magistraţilor dorneni nefiind definitivă.

Poliţiştii bagă şoferii băuţi unul după altul în arest câte 24 de ore. Codul Penal nu este însă suficient de ferm faţă de aceştia

Poliţiştii dorneni tocmai ce prinseseră, cu o zi înainte, un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Coşna, la volanul unei maşini, cu o alcoolemie de 1,49 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Individul avea şi permisul reţinut, tot pentru infracţiuni rutiere.

Din păcate, nu toţi şoferii pericol public pot fi opriţi la timp.

Conducerea poliţiei judeţene a demarat, din luna februarie, un amplu program de reducere a accidentelor rutiere prin măsuri de reţinere în arest a şoferilor pericol public, care nu au permise de conducere ori se urcă băuţi la volan. De atunci au fost reţinuţi pentru 24 de ore în jur de 60 de conducători auto. Se remarcă şi faptul că şoferii băuţi au alcoolemii parcă tot mai mari: concentraţii de 1,30-1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat (adică spre 3 la mie în sânge) sunt tot mai frecvente.