Tragedie în Rusia: Unsprezece copii au murit înecaţi într-un lac, din cauza furtunii

Tragedia s-a produs în regiunea Karelia, din nordul Rusiei. Ambarcaţiunea pe care copiii petreceau a fost prinsă în furtună şi s-a răsturnat în Lacul Siamozero, din nordul regiunii.

19 iun. 2016, 14:06

În urma tragediei cel puţin 11 copii şi un adult şi-au pierdut viaţa. Potrivit unor informaţii neconfirmate deocamdată, 36 de membri ai unui grup de aproximativ 50 de oameni ar fi supravieţuiot tragediei. 

Echipele de salvare s-au deplasat la locul tragediei şi cercetările continuă. „Am descoperit 11 cadavre. Operaţiunea continuă pentru recuperarea a încă patru”, a declarat Fedor Polshin, potrivit EMERCOM.

Grupul de turişti era format în majoritate din adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, toţi fiind din Moscova, a informat primarul Moscovei, Serghei Sobianin. Ambarcaţiunile în care se aflau au fost prinse într-o furtună devastatoare ce s-a iscat din senin pe lac, în regiunea Karelia din nord-vestul Rusiei, au mai relatat autorităţile ruse.

Turiştii se aflau în două bărci şi o altă ambarcaţiune când s-a produs tragedia. Echipele speciale au reuşit să salveze până acum 36 de persoane, 25 dintre aceştia ajungând deja pe insulă, potrivit EMERCOM, iar patru turişti sunt căutaţi încă, neştiindu-se care este soarta lor. 11 turişti sunt în satul Kudoma.

Biroul Procurorului General al Rusueu a deschis o anchetă.