Tragedie în schi. A murit cea mai bună practicantă de freestyle

Sarah Burke, în vârstă de 29 de ani, cvadruplă câştigătoare a X Games, a murit în urma complicaţiilor apărute după o accidentare suferită pe 10 ianuarie.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 10:34
Tragedie în schi. A murit cea mai bună practicantă de freestyle

La nouă zile după ce a suferit un accident într-o şedinţă de antrenament din statul Utah, schioarea canadiană Sarah Burke a murit din cauza complicaţiilor apărute în evoluţia stării sale de sănătate. Una dintre cele mai valoroase schioare de freestyle, ea a câşigat de patru ori întrecerile X Games şi era mare favorită la câştigarea medaliei de aur la Olimpiada de iarnă de la Soci.

În vârstă de 29 de ani, Burke s-a accidentat pe acelaşi traseu pe care snowboardul Kevin Pearce a suferit un puternic traumatism cranian, cu multiple leziuni ale creierului, pe 31 decembrie 2009. El şi-a revenit miraculos după opt luni, dar nu şi-a mai reluat activitatea competiţională.

În ceea ce o priveşte pe Burke, ea a căzut după ce a executat un procedeu care în mod normal nu i-ar fi pus probleme, dar căzătura i-a provocat o ruptură a coloanei. Conform unui comunicat al familiei, organele şi ţesuturile sale vor fi donate, pentru salvarea altor vieţi.

Secvenţe din cariera şi viaţa schioarei, alături de soţul acesteia, Rory Bushfield, de asemenea schior de freestyle: