Tragedie în schi. O mare speranţă a Germaniei a murit în urma unui accident la antrenament

O tânără speranţă a schiului german, în vârstă de 17 ani, a murit în urma unei căzături suferite la antrenament, înaintea unei probe din circuitul nord-american.

RomaniaTV.net
07 dec. 2017, 19:30
Tragedie în schi. O mare speranţă a Germaniei a murit în urma unui accident la antrenament

Federaţia canadiană de schi şi federaţia statului Alberta sunt trişti să vă anunţe că Max Burkharts-a lovit de filuel de protecţie, în cadrul unei curse din cadrul  Nor-Am Cup (…) Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor depuse pentru salvarea sa, el a muerit în cursul zilei de miercuri„, se arată într-un anunţ al organizatorilor.

Potrivit cotidianului Calgary Herald, Burkhart era originar din Garmisch Partenkirchen (Bavaria, dar se afla într-un stagiu de pregătire la un club de schi californian, din apropiere de Lacul Tahoe.

Moartea sa a survenit pe o pârtie din Lake Louise (statul Alberta), unde zilele trecute s-au disputat etape de Cupă Mondială în cadrul concursurilor masculine şi feminine de seniori. Săptămâna trecută el s-a clasat pe locul 35 în Super G-ul de la Copper Mountain (Colorado), ultima repetiţie înainte de etapa de Cupa Mondială de la Lake Louise.

Este al doilea deces printre schiori în mai puţin de o lună, pe 13 noiembrie pierzându-şi viaţa schiorul francez David Poisson, în circumstanţe similare, la Nakiska, nu departe de Lake Louise.