Tragedie în Sinaia. Un ghid montan a murit în brațele colegilor

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, angajat al cabanei Piatra Arsă din Bucegi, a murit în brațele colegilor săi, în urma unui stop cardiac.

25 ian. 2021, 08:55
Tragedie în Sinaia. Un ghid montan a murit în brațele colegilor

Tragedie în Sinaia. Bărbatul era angajat al cabanei Piatra Arsă din Bucegi, acesta a murit în brațele colegilor săi de la Salvamont Sinaia, care fuseseră chemați să îi acorde primul ajutor.

Citește și: Bucureştenii scapă de mai multe restricţii anti-COVID de luni. Se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri

Tragedie în Sinaia. Conform martorilor evenimentului, bărbatul de 60 de ani însoțea un grup de turiști în momentul în care i s-a făcut rău și s-a prăbușit brusc în zăpadă. Cu toate că echipajul de intervenție de la Salvamont a încercat să îl resusciteze, bărbatul nu a răspuns manevrelor de prim-ajutor care au durat aproximativ o oră.

„La ora 11:03 am fost anunțați că o persoană se simte rău și a căzut din picioare în Șaua Călugărului. Coboram drept de pe Furnica cu snowmobilul (panta cu inclinatie de 40 grade) astfel prima echipa de interventie ajunge la fata locului la 11:09. Evaluam si constatam ca persoana a intrat in stop cardio-respirator.

Sunt initiate manevrele de resuscitare, efectuandu-se masaj cardiac si pentru cateva minute pacientul pare sa-si revina. Continuam masajul timp de 50 de minute. Din pacate tot ce ne-a mai ramas de facut a fost sa-l transportam la Cota 1400. Este o zi trista pentru ca un om al muntelui, pe care il stiam, a murit in bratele noastre.

Echipa Salvamont Sinaia transmite sincere condoleante familiei. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a echipei Salvamont Sinaia.

Aglomeraţie la munte în mijlocul săptămânii. Turiştii s-au îmbulzit la terase şi telegondolă

Aglomeratie în stațiunile de la munte în mijlocul săptămânii. Pe Valea Prahovei și în Poiana Brașov au fost cozi peste tot, fără temeri şi reguli de distanţare fizică. Românii au uitat să restricţiile impuse de autorităţi din cauza pandemiei şi au ales să se distreze la munte.

Deşi nu este încă weekend, staţiunile montane de pe Valea Prahovei şi Poiana Braşov au fost luate cu asalt de turişti. Dornici de distracţie, aceştia au uitat de regulile de distanţare impuse de autorităţi şi s-au îmbulzit la terase şi telegondolă.